woensdag, juni 27, 2007

In STANZACH!!

Naar Stanzach rijden met, zes, in een VW busje van Jeka, zonder airco is vragen naar avontuur.
Gelukkig was er daar een paperclip voorhanden en enkele handige handen om het probleem van de oververhitte motor op te lossen. Verder zijn we binnen de tijdslimiet in Stanzach om 17 uur aangekomen.


Supporteren voor een goede afloop was de opdracht en deze is goed geslaagd.
Dezelfde avond komen er in zes verschillende Jeka huizen Hongaarse groepen aan.
Het omschakelen van medewerkerspraat (roddel) naar Hongaars vraagt enige flexibiliteit, de waterhoos die me begeleid van het ene naar het andere huis vraagt de nodige aquaplanning behendigheid.
Groter is nog de verrassing wanneer we de volgende morgen onze kop buiten steken en we in de staalblauwe hemel de met sneeuw bepoederde bergen kunnen bewonderen. Sneeuw waar men hier de ganse winter tevergeefs heeft op gewacht.
Deze sneeuw smelt niet voor deze zon en dat betekend dat de temperatuur op bepaalde hoogte niet boven het vriespunt komt en het dal met een 10 graden moet tevreden zijn.
Van deze bergen ook een beeld...dit om iedereen die het leest water(sneeuw)achtig te maken.
Ondertussen is Steven met zijn collega's uit de bergen teruggekeerd en koestert hij met zijn maten hun stijve benen door voor hun computerscherm zo weinig mogelijk te bewegen....waar zulke tocht goed voor is.
Wanneer je van deze tocht meer beelden wil zien klik je hiernaast op Steve's site en doorklikken op zijn avontuurlijke tocht in de bergen.



vrijdag, juni 22, 2007

Waarom niet...genieten van je eigen tuin!!

Voordat we onze "Heimat" voor enkele tijd ruilen voor onze andere "Heimat" hebben we toch nog eens goed in onze eigen tuin rondgekeken en gezien dat het er ook hier niet slecht uitziet. Misschien doe ik dat ook wel met de stille hoop dat wanneer je terug komt het er allemaal ook zo uit ziet....hint voor de geroepenen!!
Dit jaar, ondanks al die droge tijden en andere klimaatswisselingen, zagen we de lavendel en de rozen er om ter mooist uitzien.

Wat is er heerlijker als, op een warme lenteavond, met een gezellige babbel, te genieten van je tuin.
Vraag het maar aan Diane, Angèle en Carla.



woensdag, juni 20, 2007

Op religieuze toer naar de "Oude Pastorij van Ham"

Wanneer je op een zondagnamiddag op zoek gaat naar Theo's geboortegrond in Ham dan ben je verbaast over het historisch erfgoed dat daar zomaar in de buurt te rapen valt.
Een ijsje van echte schapenmelk, ter plaatse gemolken van de huisdieren van het "Kasteeltje" brachten ons in de stemming en op goede smaak.
In de "Oude Pastorij" van Ham waren we al eens op zoek naar onze stamboom waarvan we hier de eerste voorvaders van terug vonden.

Deze mooi toenmalige pastorij wordt nu door een huisbewaarder onderhouden.
Hij woont in een mooi gerestaureerd aanpalend bijgebouw en is samen met zijn vrouw de bezieler van een fraai onderhouden tuin.
Zelf de bloemen kweken, planten, de decor verzorgen, gras maaien, het is voor deze achtenzeventigjarige (78 jaar) een levensopgave waar hij erg trots op is.


De ganse tuin is fraai onderhouden en met een gezellige babbel die ons slingert tussen hedendaagse momumentenzorg of verwaarlozing tot toenmalige bewoners en heersers maar die in ieder geval hun stempel gedrukt hebben op dit historisch bebouw wordt dit een mooie afsluiter van een gesmaakt bezoek op een plaats die de moeite van een bezoek meer dan waard is.




zaterdag, juni 16, 2007

Zoals Jan en Hubert VAN EYCK op bezoek in ...MAASEIK

Dat Jan en Hubert (toen Hubrecht) Van Eyck wereld beroemd zijn weten we nog uit de schooltijd, toen we de beroemde mensen uit onze provincie moesten leren kennen.
Dat schilderwerken van hen over alle werelddelen in de bekenste musea pronken kan je ook lezen op internet.
Dat deze beroemde schilders ook verfijnde kunstsmeden waren kunnen we zien op de Antwerpse Grote Markt waar er een fontein van hun hand in het verfijnde smeedwerk pronkt.
Het beeld daar van de reus Antigoon uit die de hand van Brabo probeert over de Schelde te gooien en alzo de naam (H) Antwerpen doet ontstaan is alombekend.

In Maaseik gingen we dan ook tussen de regendruppels en de mooie bronzen kunstwerken die hier overal tentoongesteld staan op zoek naar het illustere verleden met de naam Van Eyck in het achterhoofd.

Mooie stad aan de rand van België, het doet hier erg Nederlands aan en is bijzonder proper.
Mooie binnen pleintjes met bijhorende gezellige restaurantjes geven aan de stad een fijne sfeer.
De bijnaam van de Maseikenaars is "Trots, lui, kaal en hovaardig" en tot mijn grote verwondering in een mooi bronzen beeld vereeuwigd en opgesteld in een fraaie winkelstraat.
We hebben van Maaseik genoten....en wij hopen jij ook.

zondag, juni 03, 2007

Achttien jaar wordt je niet zomaar...vraag het maar aan STEFANIE!

9 juni 1989 is haar geboortedatum.
Het siert haar studie-ernst dat ze op die datum, met de examens voor de deur, "liever" studeert dan "viert" en wij dus allen op 2 juni op de afspraak.
Dat 18 jaar een bijzondere verjaardag is weten we allen en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen wat, Patrick en Annick, voor hun dochter voor deze dag in petto hadden.



Goed weer, een fijne receptie, om de latere ook te laten aansluiten met de vroegere, een kleurrijk versierde "grote" tafel, een fijn uitgedoste achttienjarige en een ietwat zenuwachtige vader en moeder maken het ten huize Jannes, op zijn minst gezegd feestelijk.











Stefanie we wensen je op deze verjaardag een heel geslaagde toekomst!!


vrijdag, juni 01, 2007

Welkom in de NATIONALE Plantentuin van Meise...of het kasteel van BOUCHOUT.

Naar Meise gaan stond al lang op het programma.
De "Pijllelie" een bloem die alle vijftig (50) jaar maar bloeit had hier enkele weken geleden deze plantentuin nog eens in de actualiteit gebracht.
Goed gezelschap, van Lieske en Guillaume en een leuk lenteweertje, wat wil je nog meer om op stap te gaan en onze nieuwsgierigheid te bevredigen. Dat het indrukwekkend kasteel van Bouchout ook in deze prachtige tuin gelegen is nemen we er graag bij.
Dat een tentoonstelling met levensechte beelden ons verwelkomen is prettig.
Dat de toegangsprijs maar € 3 bedraagt is erg redelijk.
In de serres van deze plantentuin ontrolt zich een exotische wereld waar we alleen maar met gretige ogen in verwondering en bewondering naar kijken.

Vooral de waterparij met de Lotus bloemen en bladeren, die zomaar weggeplukt zijn uit het sprookje van duizend en één nacht kunnen ons niet doen stoppen met fotograferen.


Ik zou zo zeggen een dubbele aanrader!!
Meer zien op Harrie' site hiernaast of www.hcruysberghs.tk en doorklikken op Meise