maandag, december 31, 2007

Voor NIEUWJAAR 2008!!!

Nieuwjaarswensen zijn tof en zeker als er veel mensen toch nog eens aan je ...willen denken en een kaartje of een mail sturen.
Elk jaar kijken we in deze tijd van het jaar uit naar de pennenvruchten die onze vrienden produceren.
De creatiefste en de origineelste worden wel iets langer bekeken.
Zo zijn er de laatste jaren tamelijk wat familiefoto's bij die om herkenning vragen.
Zo is er ook Renaat Desmedt die jaarlijks ons zijn eigen geschilderd landschap als aquarel toestuurt.
Handwerk je weet dat heeft bij ons steeds een handje voor.
Vooral kijken we jaarlijks met bijzondere nieuwsgierigheid uit naar de kaart die ons toegestuurd wordt door de familie Vonk. Jo, Linda, Jona en Femke maken er telkens een originele creatie van die steeds verrast en zeker enige tijd aandacht vraagt, om de hele inhoudelijke creatie, te doorgronden.
Zo zijn er al vuurpijlen aangekomen van hen om ons een spetterend jaar te wensen.
Een knappe persoon in lingerie trok vorig jaar onze aandacht omdat hij op zijn erg kleine slip een band had staan die ons een spannend jaar wenste.
Dit jaar hebben ze het zeezand aan de kust gebruikt om hun tekst neer te schrijven en vast te leggen op de gevoelige plaat.
Ze willen in 2008 niet overspoeld worden en dat wensen ze ons ook.
Duidelijke boodschap in deze tijd van haasten en van “hopen informatie”.
Plezant om te lezen en steeds goed gevonden is dit een zéér goed begin om met een goede gezondheid er volgend jaar een boeiend en passioneel jaar van te maken waar we graag van elk positief detail zullen meegenieten.
We wensen het ook iedereen toe!!!
We hopen in ieder geval dat Jo zijn creativiteit nog lang blijft botvieren tot ons aller- genot!!

vrijdag, december 28, 2007

Naar de kerstmarkt in Brussel.

Blij als schoolkinderen die voor de eerste keer op schoolreis gaan, trokken we met de trein naar Brussel voor de Kerstmarkt.
Enkelen met een + 65 kaart, andere met een "Shopping" kaart, maar ieder om voor 100% zo goedkoop mogelijk van het comfort van het spoor te genieten.






Guillaume als ervaren Brusselganger werd spontaan als gids aangeduid en Lieske als ervaren Brussel bezoeker zou hem corrigeren indien dit...nodig mocht zijn.
Het voorafgaande bezoek aan de "Marollen" en andere bezienswaardige ....gebouwen en of gallerijen zaaiden verdeeldheid in het gebruik van onze zo kostbarte tijd.
Unaniem waren we wanneer er moest gepauzeerd voor een lekkere koffie in "Old England" of voor een goede hap in het "Beenhouwersstraatje". Lekker warm was het binnen en goed koud buiten.
Het versierde Brussel is echt de moeite.
Een overvolle "Grote Markt" werd daarenboven ook nog gevuld met klassieke muziek en een adembenemende verlichting van het Stadhuis. Op de verschillende lokaties waar de kerstmarkt was opgesteld waren we onder de indruk van het op- en uitgestalde.
De drukbezette schaatsbaan, een reuzenrad, lichttorens en goedgevulde kraampjes van diverse pluimage verdrongen zich zodat het geheel indrukwekkend was.






Blij als kinderen na hun schoolreis, konden we honderduit vertellen aan de rest van de familie dat...met de trein reizen toch wel zéér tof en avontuurlijk is en dat men goedkoop kan eten in Brussel en ...dat we nog meer reisplannen hebben.

zaterdag, december 22, 2007

Koud maar....gezellig!!


Buiten is het koud.
Van de opwarming van het klimaat hebben we deze maand weer niets gevoeld, eerder het omgekeerde.









Door het venster bewonderen we de creativiteit van koning "Winter" die met kwistige hand zijn witte verf op elk takje achterlaat.
De vensterbankbloemen moeten hun uiterste best doen om te concurreren voor het meeste aandacht. De kerstbomen die nu binnen geplaatst worden, worden in decoratiewaarde overtroffen door de buitenstaande bomen die in het natuurlijk zonlicht waarlijk staan te pronken met hun witte tooi.


Dit geeft zelfs in je eigen tuin nooit geziene beelden, die we hierbij dan ook in graagte tonen.
Op sommige plaatsen is er een laag sneeuw gevallen. Deze komt niet van boven maar wordt gecreëerd door het condenswater uit de schouwen van de naburige fabrieken.
Men spreekt van "fijn stof" maar ik denk meer aan "kunstsneeuw". Hij hangt zich met graagte vast aan alle uitstekende takken en voorwerpen die in de buurt voortkomen.










Hoe krijg je het dan binnen toch warm....zelfs gezellig.
Dat gaat niet vanzelf.
Een houtkachel (vr)eet hout dat met volle vrachten moet aangevoerd om de hongerige houtkachel te voeden.
De lampjes van de kerstboom trekken met een regelmatige knipoog de aandacht op de bijhorende bollen en andere zorgvuldig uitgekozen versieringen.
De concurrentie van buiten is groot en maar goed dat het vroeg donker wordt anders had deze vorm van decoratie onvoldoende impact.