maandag, januari 26, 2009

De ultieme liefdesverklaring aan het ...Lechtal

Jef en Caroline kwamen al jaren naar het Lechtal.
Jef kwam ooit met zijn ouders (vader was dokter in de sneeuwklassen) mee als vrijwillige medewerker werken bij Jeka en heeft in die hoedanigheid al de stadia doorlopen.
In de bevoorrading heeft hij geholpen bij de verdeling van de levensmiddelen, hij heeft de groepen bezocht, hij was kok op het bureel en was zelfs ... groepsleider bij een ons "goed" bijgebleven groep.
De laatste jaren kwam hij met zijn vrienden steevast in de zomer naar het Lechtal en ze hadden steeds grootse plannen tot meerdaagse tochten van berghut naar berghut.
Deze tochten werden soms afgebroken en vervangen door herbergtochten maar ... je mocht er op tellen "Trouwe Tiroolse bergvrienden" lieten telkens een gezellig spoor na in het Lechtal.
De laatste jaren werd in het gezelschap van Jef steeds Caroline opgemerkt weliswaar alleen...om op bergtocht te gaan.

Deze zomer werd met veel “geheim” aangekondigd dat er tussen Jef en Caroline grotere plannen werden gesmeed en wat kon een grotere liefdesverklaring zijn aan elkaar en aan het Lechtal van Jeka dat er plannen gemaakt werden om in Stanzach te trouwen.
Dat was een niet zo vanzelfsprekendheid want...er moesten Begenemigungen (toelatingen), een Standambt (een lokaal erkende gemachtigde ambtenaar) gevonden en dan een hoop papierwerk dat uiteindelijk zelfs met toelatingen en stempels uit Wenen moest komen.
Maar...echte liefde verzet hier letterlijk bergen en op één van de laatste dagen van het jaar gebeurde in Elbigenalp wat je op bovenstaande foto ziet.
Onder de getuigende blikken van Marijke en Harrie ( medewerkers van Jeka) werd het huwelijk ingesproken op het gemeentehuis van Elbigenalp.

Heel wat Jeka belangstelling was er opgekomen, om deze zeldzame gebeurtenis, zo ver van huis, te zien plaatsvinden.

Onwennig wordt de "eerste" kus in Tiroolse lucht uitgewisseld.
De bijhorende trouwboek werd als legitiem bewijs, dat dit nu mocht, voor hen gehouden.


Nu het officiële allemaal achter de rug is wordt er, op het welslagen van dit huwelijk, getoast op het bureel van Jeka.
Daar Jeka staat voor jeugdkampen wordt er nu van hieruit gehoopt dat we hier te doen hebben met een vruchtbaar huwelijk zodat Jeka met een gerust gemoed de volgende jaren zijn activiteiten kan voortzetten...
Wordt vervolgt...door Jef en Caroline.
Van ons al een hartelijke proficiat, ook voor deze originele aanpak van hun huwelijksfeest.


woensdag, januari 21, 2009

"De" sneeuwman van Holzgau.

Hij staat daar al voor het tweede jaar op rij te pronken op het dorpsplein van Holzgau.

Hij is volgens mij met zijn meer dan 8m hoogte de grootste ter ...wereld?

Hij is in ieder geval het meest gefotografeerd onderwerp van de winter in het Lechtal.

Zoals je op de foto kan zien hebben de mannen van Overpelt al flink verbroederd met hun grote vriend. Tot daar niets speciaal aan de hand...maar...


Dit winters kunstwerk is het onderwerp van grote politieke discussies in Holzgau zodat je parallel met de verhalen uit "Gulliver's reizen" een kamp hebt met pro en een ander met tegen de sneeuwman.
Je zult zeggen wat kan je nu tegen zo een lieve grote sneeuwman hebben?
Wel tegenover vorig jaar is hij lichtjes naar rechts opgeschoven en is de hoteleigenaar van de "Neue Post" niet gelukkig dat hij hierdoor de vrije parkings voor de ingang inneemt.
Verder is hij gebouwd door de eigenaar van het "Lechtalerhof" die vindt dat hij gratis een inspanning gedaan heeft om hem op te stellen en de kritiek afdoet als laag bij de grondse jaloersheid. Het werd zelfs zo erg dat er tijdens de inhuldiging van de "Sneeuwman" in de nevenliggende bar op het dorpsplein vermetele van de onoplettendheid van de bewakers gebruik hebben gemaakt om ...en... de hoed van de "Sneeuwman" af te duwen ...en... de afspanning, die met dikke bomen rond de man was aangebracht, met een kettingzaag door te zagen.
Dit alles komt natuurlijk de lokale journalist van de krant ter oren en deze man kruipt in zijn pen en pleegt een bladzijde groot artikel en verslag over deze “Sneeuwmanoorlog” in de "Tiroler Zeitung".
Onder de titel geen "Geen Kerstvrede in Holzgau" legt hij in het lang en het breed de verschillende standpunten van de belanghebbende uit.
De burgemeester, de hoofdman van het vreemdelingenverkeer, de vice-burgemeester, de stadswerkmannen en nog zoveel meer betrokken hoteleigenaars en sympathiesanten, allen geven ze hun visie in dit artikel.
Gelukkig zijn we nog niet in de Gaza streek en komen er juist geen bommen neer op het dorpsplein van Holzgau.
Wij vinden de "Sneeuwman" van Holzgau zéér mooi en erg geslaagd.


Ik zou zo zeggen: Holzgau “Proficiat voor de ééndrachtige realisatie” (sic).

vrijdag, januari 02, 2009

Kerstfeest bij Julia in Hoei...formidabel!!

De gastvrouw Julia is er klaar voor en staat er piekfijn uitgedost bij.
Gasten genieten van de sfeervolle kerstdecoratie.

Elk detail is verzorgt en straalt letterlijk en figuurlijk warmte uit.


Poseren hoort hier zeker bij.

Het kookboek verraadt een deel van de menu, maar zeker, dat er niets aan het toeval is overgelaten.

"Le mise au point". De laatste hand aan de tafelversiering

Hier horen pakjes bij !!




De stemming opperbest en gezelligheid troef.
Dank zij de fijne gastvrouw.
Hiervoor zeggen we dank en proficiat aan Julia.