donderdag, mei 31, 2012

De tuin één jaar later!

 Vorig jaar waren we nog volop bezig met het vernieuwen van ons terras.
We zijn blij verrast hoe de daarbij horende aanleg  op één jaar tijd zo grondig evolueert.
Voornamelijk het "Bleu grass" dat we met argwaan op de berm planten heeft onze verwachtingen helemaal overtroffen.
 We hadden om erger te voorkomen een "worteldoek" geplaatst en gehoopt dat we erosie en onkruid zouden kunnen bezweren maar...ook de groei van de grassen was buiten verwachting.
 We hebben dan dit jaar ook weer meer tijd om naar de andere bloemen te kijken en zelfs hun mooiheid van naderbij te fotograferen.
 Dit jaar hebben we ons, met gunstig resultaat, op het pad van de begonia's begeven. 
Nog afwachten of ze het de hele zomer uitzingen.
Irissen hebben na vele jaren eindelijk ons geduld beloond en zijn in grote getale in de bloem en bloei getogen.











 De gevestigde waren de bloeiende struiken die ook weer dit jaar hun uiterste best deden om zich volledig met bloemen te versieren.
De pruikenboom die hem hierbij moet helpen steekt in schril contrast zijn pruiken hemelshoog de lucht in.

De plaatsjes in de tuin die meestal geen goed groei resultaat geven hebben we dit jaar fris en luchtig beplant....we wachten benieuwd af op bevestiging van het resultaat.
In de bloembakken hebben we de traditionele geraniums andere en fijnere buren gegeven. 
 De begonia's geven in ieder geval al heel wat kleur
 Ik denk dat de irissen zich wat bedreigd voelden en daarom hun uiterste best deden om knap uit de knop te komen.
We laten de papavers hun vrije rol vervullen en zowel de natuurlijke als de iets meer gecultiveerden hebben hun kleuren fascinatie die ze weliswaar  heel bescheiden maar enkele dagen laten bewonderen.

We blijven ons over de natuur verbazen!! 

woensdag, mei 30, 2012

Prinses "Flore"!!

De kapel van het St Ferdinandinstituut van Lummen deed dienst als noodkerk voor de communiekantjes van Meldert die nog een tijdje moeten wachten alvorens hun kerk volledig gaat heropgebouwd zijn.
Ze was voor de gelegenheid mooi opgesteld en gedecoreerd om een optimale sfeer voor dit kinderfeest te creëren. 
 Flore was beeldig tussen de andere ook allemaal om ter best uitgedost, voor deze in hun leven al een heel belangrijke dag.
Individueel kwamen ze allemaal  naar voor en of ze hun best gedaan hebben om hun teksten en liedjes perfect te brengen.

 Elk van hen mocht na de viering zijn eigen ballon oplaten om alzo te getuigen dat ze vanaf nu ook al een beetje op hun eigen manier door het leven vliegen.

 Bij haar thuis komen de feestgangers er bij en helpen mee om het prachtig decor te vullen.
De zon was van de partij en gaf aan het geheel van de opstelling een heerlijk feestgevoel.

We weten vanaf nu waar de mensen van "Dallas" hun inspiratie haalden.
 Flore mocht de gasten verwelkomen en..tegelijkertijd de geschenken in ontvangst nemen.
Je kan zien aan haar glimlach dat dit een van de meer plezierige kantjes is van je communie doen.
Kim had meer dan haar steentje bijgedragen in de voorbereiding en wij waren maar al te blij dat we van de heerlijke creaties mochten proeven. 
Het mysterie van het "koudijs" en de daar mee gepaard gaande rookontwikkeling trok de voortdurende aandacht van Jerome en hij was dan ook maar al te blij dat hij uiteindelijk een fles van deze rook mocht meenemen naar Antwerpen. 
Dat hiermee de drank gekoeld werd was in zijn optiek van ondergeschikt belang. 
 Toen de barbecue klaar was konden we ons ook hieraan te goed doen.
 Dat het lekker was en vooral zéér gezellig kan je ook aan de beelden zien.
Dorst kregen we van de warmte of...was het misschien toch die lekkere wijn.
Een geslaagd feest, de inrichters Diane en Patrick hadden werkelijk aan alles gedacht en wij, met tussen ons de feestelijke Flore, hebben er tweehonderd procent van genoten.
Een hartelijke proficiat aan iedereen!!

maandag, mei 21, 2012

Fons BORGINON de stichter van "JEKA".

 Zaterdag 19 mei 2012 was er een indrukwekkende herdenkingsdienst ter nagedachtenis van Fons.
 Al zijn vrienden, dat waren er veel, waren er! 
Door zijn ouders bestempeld als een rebelse dromer slaagde hij er in zijn rijk gevuld leven, om in gans Europa voor de jeugd iets uitzonderlijk los te weken.
Een kamp organiseren voor zijn scouts uit Brussel in het mooie Lechtal groeide uit tot een organisatie waar de jeugd van heel Europa heeft kunnen van genieten.

Zijn zin voor initiatief was enig en hij kon voor de verwezenlijking van zijn dromen een schare medewerkers achter hem  krijgen die dit met plezier hielpen verwezenlijken.
Het succes duurt tot op heden zonder dat hij dit op voorhand zo had gepland.
Waar Fons met zijn organisatie op de proppen kwam en dat was in vele landen in Europa, bracht hij tot ieders tevredenheid een vriendenstroom in beweging die tot heden voor animo en welstand zorgt.
Zijn medewerkers waren in de eerste plaats zijn vrienden, die zonder ze daar ooit spijt van  kregen,  meehielpen in de organisatie maar zeker ook mee genoten van elke feestdis die Fons graag in elkaar stak.  
In de ontwikkelingslanden zag hij ook dat "Alle Menschen wirden Brüder" geen lose slogan mocht blijven en hij werkte effectief mee om daar voor velen betere levensomstandigheden te creëren.
De Fillipijnse doktersfamilie Ruth en Jimmy Morales hielpen hem om daar ter plaatse de logistiek te verzorgen en hij hielp hen anderzijds om hun vijf kinderen een geslaagde opvoeding te garanderen.
Zo kreeg ik zaterdag een kaartje van de dochter Lani dat ze voor een Zwitserse farmaceutische  firma Roche in San Francisco als "Medical Director" de product ontwikkeling volgt op het gebied van oncologie.
Hij mag en was zéér fier  met dit resultaat van zijn tussenkomst en dit is lang niet het enige dat hij op zijn palmares heeft staan. 

Hij liet geen gelegenheid voorbijgaan om mee te genieten  met de medewerkers als deze meestal door hem samenkwamen voor een feestelijke gelegenheid.

We verliezen aan hem een buitengewoon "gewoon" man, een visionair waar wij zijn dromen kunnen van voortvertellen als echt verwezenlijkt en die hierbij zo veel mogelijk medewerkers meetroonden om er van te genieten.
Dank je wel Fons!!






maandag, mei 07, 2012

Geschenken op maat!!

Jef en Jerome verjaren op momenten die dicht bij elkaar liggen in datum en hun feestje gaat dan ook op dezelfde namiddag door.
Het geeft wel wat wanneer heel wat cadeautjes worden meegebracht door de talrijke genodigden.



De ouders hadden hun handen vol met de voorbereiding voor deze niet zo geringe familie invasie.

 Ouders denken aan bloemen en het is echt toevallig dat de oma's aan dezelfde meiklokjes denken....misschien zijn ze dit jaar in de tuin wel erg goed gelukt! 
De feesttafel is buiten de lekkere dingen voorzien van de nodige aanduidingen die slaan op, inhoud, fabricagetechnieken en andere specialiteiten die echt voor deze namiddag zéér nauwkeurig werden uitgekozen.
 De nieuwsgierigheid was en werd hierdoor alleen nog meer geprikkeld. Het resultaat overtrof de sterkste verwachtingen.  
Ondertussen werden de pakjes overhandigd en van alle overbodige inpakmateriaal ontdaan. 
Met grote snelheid wordt gekeken of de inhoud aan de verwachtingen beantwoord.

 Hierbij heeft het inpakpapier amper de tijd om voor de camera te poseren.
Met gewaardeerde bewondering bekijkt Jerome zijn pakje en hij vraagt zich met gespeelde nieuwsgierigheid af :"Wat moet ik hiermee?". 
 Hierbij laten de niet jarigen zich niet onbetuigd om hun handigheid en creativiteit bot te vieren.




Dit draagt de bewondering weg van de respectievelijke ouders die zich fier afvragen of al deze handigheidjes door hun kinderen gedemonstreerd echt erfelijk zijn. 
Jerome helpt de constructies met ernst vervolmaken....het is tenslotte ook zijn feest.
 Willem heeft er ook spijt van dat hij zo vroeg geboren is en dat men al deze toffe dingen pas nu op de markt brengt.
Jerome hij concentreert zich verder op zijn nieuwe tablet waarmee hij nog maar eens aantoont dat hoog technische nieuwigheden geen  geheimen hebben  voor de (aller) kleinsten.
Hij geeft dan ook met graagte links en rechts instructies hoe er met deze dingen moet worden omgesprongen.


Een leuk feestje voor Jef en Jerome waar de volwassenen en misschien zelfs de ouders echt van genoten hebben.

woensdag, mei 02, 2012

1 mei = Tuindag in Bokrijk!

35.000 hebben van het mooie weer geprofiteerd om op 1 mei de "Tuindagen van Radio 2" in Bokrijk te gaan bezoeken.
Dat is veel volk en...om die allemaal in Bokrijk te krijgen ook....veel en lange files, goede wandelbenen om van de parking weg te geraken en nog betere om je auto terug te vinden. 
Je maakt het probleem natuurlijk nog véél erger als je ook nog heel wat aankopen moet mee dragen ...of trekken of....kruien.
Er is heel wat te zien voor iedereen die zich met de decoratie van zijn tuin mag of moet bezig houden.
Dit jaar was de grote trekpleister de minituinbak die zelfs op de kleinste terrasjes voor een heuse groententuin moest zorgen. 
Het thema was dan ook dit jaar "De moestuin"....willen of niet.
Het aanbod is overweldigend en de keuze zoveel te moeilijker en wanneer je weet dat de meeste tuinen al vol staan moet de verleiding komen van het unieke of heel speciale...hier in overvloed aanwezig.
Wat zeker is en dat steeds terug komt is de trek in een openluchthap.....het is zelfs voor mij, en als ik zo op de terrasjes kijk voor velen, één van de fijnste momenten van de tuindag!! 
In zo een mensenzee met zoveel hongerigen toch iets eetbaar kunnen aanschaffen is een hele prestatie en ziet er zelfs uit als een echte overwinning. 
Of dit nu echt ook zo gezond is als al de natuurprodukten die hier worden aangeboden weet ik niet maar dat het smaakt en dit voor iedereen rond ons zo is daar mag je van op aan.
Als je op TV nog niet genoeg gekregen hebt van de kookprogramma's komt Felix Alen hier nog in levende lijve demonstreren wat je allemaal met je producten kan klaarmaken en of op smaak brengen. 
Of de toeschouwers daar nu echt zitten op te wachten of...er gewoon van profiteren om wat uit te rusten  tijdens deze discours...ik weet het niet. 
Dat rusten en een mini moestuinbak heel goed samen gaan kan je hier goed zien. 
Dat Roger en Marie-Jeanne ook al dromen van een ligstoel in hun tuin staat duidelijk tussen hun beide gezichten te lezen.
Lang leven onze eigen tuin met mooie bloemen van de tuindag!