donderdag, september 25, 2014

"Wally Blitz" succes verzekerd!!

Het  reclamepaneel had ons al een hele tijd op de hoogte gebracht alleen de opstelling van een heuse "zomerrodelbaan" in Elbigenalp liet iets langer op zich wachten dan gepland... maar, uiteindelijk was ze er de "Wally Blitz".
De naam verwijst naar een andere lokale mythe namelijk "Geier Wally".
Deze roman van de lokale Anna Knittel vertelt het verhaal van de gier die een kind ontvoerd naar zijn in de bergen gelegen nest. Een kind dat met veel moeite kan gered worden door dapperen die tot aan dat hoog gelegen nest klimmen met gevaar voor hun leven. 
Dat dit van de lokalen en andere jeugdige op een grote bijval kon rekenen daar hadden de oprichters met rede op gerekend.
Al de veiligheidsmaatregelen die bij zoiets horen werden in acht genomen en strikt toegepast.
Bergopwaarts ging het en menig moederhart klopte sneller wanneer hun kind aan de horizon verdween voor een dolle rit naar de diepte.
 De lokalen, zoals hier Walter Feuerstein, keken met argusogen naar het nieuwe gebeuren en zagen dat het goed was!
 Een nieuwsgierige lokale "Bompa" kwam met de kinderwagen tot hier om zijn kleinkind al voor te bereiden op "een snelle toekomst"
 Ondertussen werkten de controlerende aangestelden om alles piekfijn te laten verlopen.
 Op ieders gezicht van de aankomende kon met de sensatie af lezen. Met grote snelheid door de bochten naar beneden gieren daarbij enkel serieuze hindernissen nemend het kan de pret alleen maar verhogen.
 Menig deelnemer was na één rit niet voldaan en een bisnummer ....met nog hogere snelheid was dan ook meer regel dan uitzondering.
Martha Knittel was dan ook zéér fier dan haar zoon en kleinzoon dit "geschaft hatten" en bleef  dan ook met de breedste glimlach uitleg verschaffen en ondertussen haar wel bekende terras verzorgen.
We denken dat de "Wally Blitz' een grote toekomst heeft voor de lokalen en zeker bij de Jeka deelnemers.
We geven dan ook een dikke proficiat aan de oprichters!! 

vrijdag, september 19, 2014

Gezelligheid creëren vraagt "véél" moeite!!

 Het huis in de bos, zoals Steven en Ilse hun chalet in Wolfsdonk noemen, was wel erg door de tand des tijd getekend wanneer ze het twee jaar geleden in gebruik probeerde te nemen.
Een laag verf aan de buitenkant en een nieuw dak deden al wonderen. 
 De grote werken kwamen eraan toen er voor de moderne nutsvoorzieningen gekozen werd, nieuwe elektriciteit, gas, water, riolering, telefoon en ....internet;
Wanneer je dan in een bos en op 55m van de straat zit, omringd door bomen met wortels, en op straat heeft men nog niet de nodige aansluitpunten voorzien dan ben je goed op weg om met veel geduld beroep te doen op moeilijk bereikbare openbare diensten. 
 Sleuven trekken, kabels leggen, beton en chape aanvoeren het moet allemaal gebeuren.
Om dit te kunnen doen moet er eerst natuurlijk heel wat verwijderd en voorbereid. 
 Wanneer je dan drie zonen hebt, zoals Steven en Ilse, kan je die "soms" aan het werk zetten.
 De grotere werken, zoals septische putten steken, beton gieten en vloeren  worden door profi's gedaan.
Deze denken natuurlijk alleen aan "hun" werk en houden geen rekening met anderen. Zo gaan de gravers er vanuit dat ze de kabels van televisie en telefoon zomaar mogen overtrekken en dan zonder schroom weer onder de grond stoppen. De volgende zullen dat wel oplossen en de rekening sturen naar...
Een nieuwe voordeur zorgt niet alleen voor een fraai uitzicht maar is ook een eerste veiligheid tegen...ongewenst bosbezoek. 
Mooi behang en een nieuwe keuken geven het interieur een onverwachte metamorfose. 
 De houtkachel moet dan weer zorgen voor een gezellige warmte.
De zetel voor knusheid. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een tafel maakt het interieur volledig.
We wensen Steven en Ilse proficiat met het resultaat en wensen hen hier veel gezellige uren met hun kroost....misschien gaan we er ook nog van meeprofiteren!