maandag, juni 10, 2024

Op weg naar de "PARELS" van het Lechtal!

 
Door het Lechtal zijn we ontelbare keren heen en weer gereden en we hebben hiervan telkens de natuurpracht mogen ervaren.
 Daarom zijn we op de uitnodiging van Ludo en Kristine graag ingegaan om ook eens de zijdalen van dit dal te gaan bewonderen.

In deze zijdalen liggen op ongeveer tien kilometer uit het dal en een 300 meter hoogte kleine - en dat mag je letterlijk zeggen- goed verscholen bergdorpjes die stuk voor stuk authentieke eenvoudige  schoonheid uitstralen.

 We noemen ze in volgorde; Fallerschein, Hinterhornbach, Bschlabs en Boden, Gramais en Kaisers. 

Eén met de natuur leven en overleefden hier mensen die telkens van het dorpje een pareltje van creatieve degelijkheid uitbouwden die elke natuurliefhebber die hier op bezoek komt in vervoering brengt. We nemen je hier even mee op onze reis op bezoek in "de parels aan de kroon van het Lechtal" 











Als voorsmaakje van wat ons te wachten stond was de stop aan de Vilsalpsee in het Tannheimertal een ogenvullend plaatje waar we al van een eerste natuurfenomeen konden genieten. 


Hier was een indrukwekkend nieuw terras gebouw opgericht zodat je met een verfrissend drankje de vermoeidheid van de  heenreis  achter je kan laten. 







In Fallerschein, het zomerdorp van Stanzach, kan men vaststellen dat hier ook de  waardering door natuurliefhebbers toeneemt en de eigenaars in de juiste stijl proberen elementaire vorm van comfort toe te voegen aan de bestaande huisjes. 
Hinterhornbach blijft verassen door haar mooi kerkje dat hier in het midden van de al smalle weg geplaatst werd. Ook het mooi verzorgt interieur blijft oogstrelend



De verzorging van al de lokale kerkjes geeft iets mee van de devotie die door de mensen nog beleefd wordt.




Boven Bschlabs gingen we op zoek naar Egg en Brandegg, enkele nederzettingen van telkens  oeroude, maar goed verzorgde huizen die enkele eeuwen de tand des tijd, in zware winterse omstandigheden, met fierheid doorstaan hebben. 
Een streling voor het oog voor ieder die houdt van fotografie maar toch.....durf ik zeggen dat de realiteit op je netvlies de beelden overtreffen.

Genieten van deze natuurpracht en...hier heel stil worden!!! 
In Gramais was de winterslaap ook juist voorbij en werd er met liefdevolle aandacht gewerkt om balkonbloemen te planten en de resten van de winter te verdrijven.

Ook ziet men overal mensen aan hout werken en wordt er nu al gezorgd dat men de volgende winter warm kan doorkomen.
Een rondwandeling geeft ook hier je een beeld van de buitengewone natuurpracht.
Op dit ogenblik waren het voornamelijk de weidebloemen die van de eerste lentewarmte gebruik maakten om hun homogene schoonheid aan te bieden.
In Kaisers werden we tijdens de rondwandeling verrast door de harmonieuze glooiing van het landschap. .
en....dat er verder aan het uitzicht van het dorp gewerkt wordt toont dit nieuwe kapelletje in opbouw dat deze zomer mee het mooie beeld van Kaisers nog gaat versterken en aanvullen.

Kan men zulke mooie reis beter  afsluiten dan met een heerlijk ijsje in de "Kaserei" van Steeg.
Of ook wij van deze heerlijke week genoten hebben kunnen wij niet beter tonen en....misschien jullie waterachtig maken.
Dank zij Ludo en Kristine hebben wij er in ieder geval met hart en ziel van genoten.