woensdag, juni 20, 2007

Op religieuze toer naar de "Oude Pastorij van Ham"

Wanneer je op een zondagnamiddag op zoek gaat naar Theo's geboortegrond in Ham dan ben je verbaast over het historisch erfgoed dat daar zomaar in de buurt te rapen valt.
Een ijsje van echte schapenmelk, ter plaatse gemolken van de huisdieren van het "Kasteeltje" brachten ons in de stemming en op goede smaak.
In de "Oude Pastorij" van Ham waren we al eens op zoek naar onze stamboom waarvan we hier de eerste voorvaders van terug vonden.

Deze mooi toenmalige pastorij wordt nu door een huisbewaarder onderhouden.
Hij woont in een mooi gerestaureerd aanpalend bijgebouw en is samen met zijn vrouw de bezieler van een fraai onderhouden tuin.
Zelf de bloemen kweken, planten, de decor verzorgen, gras maaien, het is voor deze achtenzeventigjarige (78 jaar) een levensopgave waar hij erg trots op is.


De ganse tuin is fraai onderhouden en met een gezellige babbel die ons slingert tussen hedendaagse momumentenzorg of verwaarlozing tot toenmalige bewoners en heersers maar die in ieder geval hun stempel gedrukt hebben op dit historisch bebouw wordt dit een mooie afsluiter van een gesmaakt bezoek op een plaats die de moeite van een bezoek meer dan waard is.




Geen opmerkingen: