zaterdag, december 22, 2007

Koud maar....gezellig!!


Buiten is het koud.
Van de opwarming van het klimaat hebben we deze maand weer niets gevoeld, eerder het omgekeerde.









Door het venster bewonderen we de creativiteit van koning "Winter" die met kwistige hand zijn witte verf op elk takje achterlaat.
De vensterbankbloemen moeten hun uiterste best doen om te concurreren voor het meeste aandacht. De kerstbomen die nu binnen geplaatst worden, worden in decoratiewaarde overtroffen door de buitenstaande bomen die in het natuurlijk zonlicht waarlijk staan te pronken met hun witte tooi.


Dit geeft zelfs in je eigen tuin nooit geziene beelden, die we hierbij dan ook in graagte tonen.
Op sommige plaatsen is er een laag sneeuw gevallen. Deze komt niet van boven maar wordt gecreëerd door het condenswater uit de schouwen van de naburige fabrieken.
Men spreekt van "fijn stof" maar ik denk meer aan "kunstsneeuw". Hij hangt zich met graagte vast aan alle uitstekende takken en voorwerpen die in de buurt voortkomen.










Hoe krijg je het dan binnen toch warm....zelfs gezellig.
Dat gaat niet vanzelf.
Een houtkachel (vr)eet hout dat met volle vrachten moet aangevoerd om de hongerige houtkachel te voeden.
De lampjes van de kerstboom trekken met een regelmatige knipoog de aandacht op de bijhorende bollen en andere zorgvuldig uitgekozen versieringen.
De concurrentie van buiten is groot en maar goed dat het vroeg donker wordt anders had deze vorm van decoratie onvoldoende impact.














1 opmerking:

Anoniem zei

Proficiat met de mooie foto's. Hier in Zelem zag het er ook heel sfeëriek uit op het kerkhof deze morgen. Spijtig nam ik er geen foto van. Proficiat voor die van jou. Wensen zijn onderweg. Anneke