woensdag, november 05, 2008

Van RUÏNE tot BADKAMER!

Voor de tweede verdieping ten huize Steven en Ilse lagen de plannen al een tijdje vast.
Wanneer je echter al van uit de kelder over het gelijkvloers naar de eerste verdieping bent geraakt, met je restauratie en daartussen moet werken en drie kinderen krijgen is de moed en de tijd om verder te doen niet steeds alomtegenwoordig.
.
De koepel in de traphal was vorig jaar gereed geraakt en nu de badkamer, uit het niets, installeren vraagt heel wat planning, inzet, karakter en...geld. Waarbij we de slaapkamers er ook nog bijnamen.
Het resultaat is nog niet zoals het zou moeten zijn, maar het uitzicht wijst toch al in de richting van een heuse badkamer.

De slaapkamers die bij deze verdieping horen riepen ook op "dringend klusser gevraagd".
Ramen, muren, plafond en vloer moesten weer worden "uitgevonden".
Al de aan- en afvoer van oude en nieuwe materialen moet langs de eerste twee verdiepingen gebeuren, waarbij vuilafvoer in de stad op een vrij ingewikkelde manier gebeurt.

Dat dit ook reeds gedeeltelijk gebeurd is verheugd niet alleen Steven en Ilse maar ook enkele anderen.
Toch denk ik dat Steven zich zijn Allerheiligen verlofweekje met een zwaar schuurmachine nog een hele tijd zal herinneren.


De badkamertoestellen stonden al een tijdje te wachten op plaatsen waar ze de normale bewegingsvrijheid van de kamergebruikers erg belemmerden en bij momenten bijna onmogelijk maakten.
Maar ook daar komt nu een einde aan...
De samenwerking om van iets oud iets nieuw te maken was er.
De creativiteit om dit ook goed en “lekloos” te doen werd tot op de grens afgetast en toegepast.

Dat er naast sanitaire apparaten ook nog watervaste meubelen moeten gemaakt was een bijkomende opdracht. Dat men de oorspronkelijke deuren bewaarde was vanzelfsprekend maar deze ook een goed uitzicht bezorgen in dit nieuw geheel, is vrij arbeidsintensief.
Vraag maar aan Angèle hoeveel uren ze oude verf heeft afgebrand.

Op 29 november is er "Buurt in zicht", waar Ilse en Steven hun deur openzwaaien en dan zien en horen we of het allemaal gelukt is!!

Geen opmerkingen: