woensdag, januari 21, 2009

"De" sneeuwman van Holzgau.

Hij staat daar al voor het tweede jaar op rij te pronken op het dorpsplein van Holzgau.

Hij is volgens mij met zijn meer dan 8m hoogte de grootste ter ...wereld?

Hij is in ieder geval het meest gefotografeerd onderwerp van de winter in het Lechtal.

Zoals je op de foto kan zien hebben de mannen van Overpelt al flink verbroederd met hun grote vriend. Tot daar niets speciaal aan de hand...maar...


Dit winters kunstwerk is het onderwerp van grote politieke discussies in Holzgau zodat je parallel met de verhalen uit "Gulliver's reizen" een kamp hebt met pro en een ander met tegen de sneeuwman.
Je zult zeggen wat kan je nu tegen zo een lieve grote sneeuwman hebben?
Wel tegenover vorig jaar is hij lichtjes naar rechts opgeschoven en is de hoteleigenaar van de "Neue Post" niet gelukkig dat hij hierdoor de vrije parkings voor de ingang inneemt.
Verder is hij gebouwd door de eigenaar van het "Lechtalerhof" die vindt dat hij gratis een inspanning gedaan heeft om hem op te stellen en de kritiek afdoet als laag bij de grondse jaloersheid. Het werd zelfs zo erg dat er tijdens de inhuldiging van de "Sneeuwman" in de nevenliggende bar op het dorpsplein vermetele van de onoplettendheid van de bewakers gebruik hebben gemaakt om ...en... de hoed van de "Sneeuwman" af te duwen ...en... de afspanning, die met dikke bomen rond de man was aangebracht, met een kettingzaag door te zagen.
Dit alles komt natuurlijk de lokale journalist van de krant ter oren en deze man kruipt in zijn pen en pleegt een bladzijde groot artikel en verslag over deze “Sneeuwmanoorlog” in de "Tiroler Zeitung".
Onder de titel geen "Geen Kerstvrede in Holzgau" legt hij in het lang en het breed de verschillende standpunten van de belanghebbende uit.
De burgemeester, de hoofdman van het vreemdelingenverkeer, de vice-burgemeester, de stadswerkmannen en nog zoveel meer betrokken hoteleigenaars en sympathiesanten, allen geven ze hun visie in dit artikel.
Gelukkig zijn we nog niet in de Gaza streek en komen er juist geen bommen neer op het dorpsplein van Holzgau.
Wij vinden de "Sneeuwman" van Holzgau zéér mooi en erg geslaagd.


Ik zou zo zeggen: Holzgau “Proficiat voor de ééndrachtige realisatie” (sic).

Geen opmerkingen: