zaterdag, mei 21, 2011

In Lummen zeg en zie je "Rhododendrom".

Je kunt er niet naast kijken!!

Wanneer je van Meldert naar Lummen rijdt wordt je op dit ogenblik verrast door een bloemenpracht die je daar in het bos tussen de bomen ziet.


Op het einde van de weg staat het ook in het groot aangeduid dat hier een azaleakwekerij is en je moet echt niet zoeken waar. De bloemen hangen hier letterlijk tot op de straat.



Verderop in het bos is er een kleurrijke expositie van alles wat azalea en rhododendrom te bieden hebben. Het zijn struiken die het best gedijen in de schaduw van een dennenbos.


Als "rhodos" roos betekent en "dendrom" boom dan kijk je daar hier helemaal niet van op.


Bonte kleuren en verschillende bloemvormen geven dat elke struik een indrukwekkende eigenheid vormt in het prachtige geheel.


De azalea is één van deze soorten rhododendroms, die oorspronkelijk uit Azië hier zijn ingevoerd, en die wel uit drie honderd soorten bestaan.


De rode springen het felst in het oog, maar het zijn de paarse die aan de oorsprong liggen en die de meest natuurlijke zijn.


Wat lager van groei, maar niet minder indrukwekkend, zijn de kleinere witte bloemen, die van deze grote struiken een beklijvend boeket maken.

Hier rondwandelen doet je denken aan de tuinen van "Eden".

Elk hoekje is een kiekje.


Elke kleur en bloemvorm doet je meer en meer verwonderd opkijken.


Hier een mooi exemplaar met licht groen gele bloemen.


Deze bonte mengeling van in struiken groeiende bloemen, kent zijn gelijke in geen enkele andere soort, dan in de rhododendrom.


Wanneer je er zelf eens gratis wil van genieten, rij eens langs Lummen, deze bloemenpracht is meer dan de moeite waard!!



















Geen opmerkingen: