dinsdag, juli 19, 2011

Naar Karlstein en Praag!

Het kondigde zich aan als een info reis naar de buurt van Dresden namelijk naar de"Saksische" of "Schwabische" "Schweiz". Hierdoor werden er heel wat op het verkeerde been gezet die dachten dat we ergens in Zwitserland zouden verzeild geraken.
Uiteindelijk werden we vlot naar Tsjechië gebracht en wel in de buurt van Praag aan de voet van het machtige kasteel van Karlstein.
De nachtreis gekoppeld aan een stevige klim naar het Kasteel van Karlstein deden ons wijselijk besluiten om de eerste de beste bank op de binnenkoer van het kasteel te gebruiken en gewoon te genieten van wat er zich in dit prachtig decor zoal voordeed.

Alles in deze buurt heeft te maken met een zekere Karl: het kasteel Karlstein; de Karlsbrucke; de Karlskirche ....het moet een man geweest zijn die heel wat te vertellen had, daar in Praag en omgeving.

Op naar het presidentieel paleis van Praag waar we de traditionele aflossing van de wacht meemaakten.

In Praag valt heel wat te bezien en enkele details zoals hier een sloten verzameling (men hangt dat hier blijkbaar om een stevige vriendschap of....liefde te bezegelen), een graffitikunstmuur, een bizar Jodenkerkhof en vele andere doen je van het ene kiekje naar het andere lopen.

Het astronomisch torenuurwerk op de marktplaats heeft elk uur veel aandacht omdat dan een reeks figuren zich met een bepaalde opdracht komen laten zien.

Trouwlustige trekken zich die boodschap echter niet aan en er wordt naast deze toren in het stadhuis duchtig getrouwd en telkens om ter mooist en met de nodige show.
Prachtige gerestaureerde gebouwen en gevels, men kan er niet naast kijken en we hebben dan ook ogen en fototoestellen te kort om alles vast te leggen.

Dat je er maar beter kan naar kijken bewijst deze foto van drie zusjes.

Ook 's nachts na een prachtig "Black Theater" heeft Praag een feeëriek uitzicht met zijn knap verlichte torens en gebouwen.
We hebben van Praag genoten en zullen dan nog weleens willen doen!!

Geen opmerkingen: