zaterdag, maart 02, 2013

Beklijvende beelden uit het Lechtal!

Wanneer je dan thuis komt met grijs, zelfs grauw en kil weer ben je blij dat je in het Lechtal, samen met heel veel kinderen van de sneeuwklassen, hebt kunnen genieten van met zon beschenen besneeuwde bergen en postkaart blauwe luchten.
De schaduwen die het decor nog zoveel meer reliëf geven zijn daar zo bepalend en hier is het woord schaduw al maanden niet meer gebruikt.

 Het regelmatig ververst sneeuwtapijt zorgt ervoor dat langzamerhand elk bouwwerk een eenheid gaat vormen met dit zo maagdelijk landschap.
 De Tirolers proberen hun afhankelijkheid van de natuur met duidelijke tekenen te symboliseren.
 Dat skiën in zo een hemels decor voor een ontspannende vakantie zorgt wordt ook door de plaatselijke bevolking zo aangevoeld en gewaardeerd. 
Dat de strijd tussen weerbarstige wolken en de opdringende zon tot mystieke beelden leidt kan je hier zien ...maar deze zijn in het echt nog veel mooier en brengen je haast in een droombeeld. 
Vandaar de uitdrukking "Traumhaftswetter".






Dit ongerepte landschap kunnen doorklieven met skisporen is voor de betere skiërs een ultieme ervaring. 
Terwijl genieten van een ondergesneeuwd dorp dan weer voor de wandelaars romantische beelden oplevert. 

Van deze omstandigheden maken de leerkrachten van de sneeuwklassen dan ook 100% gebruik om hun leerlingen te wijzen op dit unieke dat ze wellicht nog nooit gezien hebben en misschien niet meer gaan beleven.
Daarom onze "opperste" bewondering voor deze "pedagogen" die soms tegen de stroom van anderen deze ervaringen aan hun leerlingen willen aanbieden.
Dat ze er in slagen beklijvende dingen bij hen in te prenten kan je zien aan de stralende, gelukkige gezichtjes die mochten genieten van deze geboden kans.
Proficiat aan al de begeleidende leraars en leraressen van de sneeuwscholen. 


Wanner je ook geïnteresseerd bent in de bouwprojecten van Kristine en Ludo kan je hier rechts boven hun site aanklikken of rechtstreeks klikken op 

Geen opmerkingen: