maandag, april 21, 2014

Met BMW nu naar LECH!

Volgens, weliswaar Duitse bronnen, is het skigebied Warth-Saloberkopf-Lech-Zurs-St Anton het "mooiste skigebied van de WERELD".
Dat dit skigebied juist dit jaar vanuit Saloberkopf bereikbaar was, was voor onze skigroep zo een lang aangekondigde uitdaging dat we met zijn allen eindelijk daarheen "MOESTEN".
De nieuwe pistekaart werd van s'avonds al bestudeerd en de volgende dagen met ijver uitgeprobeerd.

De reactie was van "fantastisch" tot "geweldig" en de nieuwe woorden als "Weissen Ring", "Eitjeslift", "Jacussi naast de pist", "Ruffikopf", maakten opeens deel uit van onze dagelijkse skiwoordenschat. 

Dat er met deze uitbreiding een heel andere reclame wereld op ons afkwam konden we vaststellen. Elke cabine had een andere reclameboodschap.De verschillende gerenommeerde merken hadden hun uiterste best gedaan om ook in dit wereldje hun naam bekendheid te ondersteunen. 
De meest bruikbare boodschap kwam er uiteindelijk van BMW.
Zij hadden met de mooiste vergezichten op de achtergrond op verschillende plaatsen op de piste camera's opgesteld die je met behulp van je skikaart kon activeren. De foto's kon je later op de BMW site opvragen en....van dit aanbod werd gretig door groot en klein gebruik gemaakt.
Voor Jerome was dit aanvankelijk nog niet weggelegd. Hij moest eerst in de les nog leren draaien en stoppen en van zijn reputatie als "patattenzakje" af geraken.
 Je gaat zien dat hij hierin tijdens deze week wonderwel in slaagt.
Met de scooter werd hij na enkele dagen tot aan de eitjeslift gebracht en op weg was hij om ook de "grote" wereld te beskiën. 
Vernuftige nieuwe technische hulpmiddelen zorgen voor een ingenieuze aansluiting tussen de bestaande en nieuwe liften en op waren we om het uitgebreide skigebied van in totaal 341km te ontdekken.
De oudere broers namen dan even de "Bompa" op sleeptouw en ook zij konden aan de BMW camera verleiding niet ontsnappen. 
 Ook andere familie's, zoals hier de familie Jannes, moesten ook even pauseren om te poseren voor.....juist!
Jerome had zo zijn best gedaan om er uiteindelijk daarboven bij te horen dat hij samen met de anderen ook maar al te graag zijn skipas voor het fototoestel hield. 
Dat dit zéér aanstekelig werkt kan je hiernaast zien 
 Jerome toch nog even met zijn fiere ouders of....is het omgekeerd?
Dat dit uitgebreide skigebied aanstekelig werkt en dat je deze nieuwe ervaring wil vastleggen is hier bewezen.
Dat de zon te ijverig haar best deed om voor goede skisneeuw te zorgen, dat we het veel te warm hadden op deze skivakantie, dat we meer zonnecrème hebben gebruikt dan normaal, we hebben het er allemaal bijgenomen om er een schitterende week van de maken.
Wie zij daar ook weer dat het skigebied "Warth-Arlberg" het mooiste ter wereld was.

Geen opmerkingen: