maandag, maart 02, 2015

Bij "JEKA" die beste verzorging!!

Wij hebben onze bewondering voor "alle" groepsleiders die hun groepsleden de gelegenheid bieden om van die "wonderbare" natuur van het Lechtal en zijn mogelijkheden te laten genieten, nooit onder stoelen of banken gestoken.
Dat er achter deze ondernemingen heel wat mensen actief bezig zijn zal niemand verwonderen en iedereen weet van Jeka dat er met een handvol medewerkers een schare van meer van tweehonderd (ja, ja 200) vrijwilligers hun beste beentje voorzetten om het totale plaatje van de verzorging van de hun "toevertrouwde" af te werken.
We noemen een groot deel van hen "Kookouders".
Zij zorgen ervoor dat er aan de hand van de ingrediënten, die ze volgens een menu door de bevoorrading aangereikt krijgen, hun "kinderen en begeleiders" ook met een gelukkig "maaggevoel" naar huis terug zullen keren.
Dat ze hiervoor op geen inspanning kijken toont dit beeld van de trotse makers van een koude schotel in huis Marnix voor 60 kinderen uit Bornem. Wie zei ook weer:" Het oog wil ook wat!".
Jeka is erg dankbaar dat ze samen met de inzet van deze liefdevolle kookouders zo een diep menselijke  en sterk gewaardeerde relatie kunnen opbouwen met de "Sneeuwklassertjes".
Je moet het maar doen!!
 
  
Dat we uit andere landen dan België ook groepen krijgen is bekend en we zijn altijd nieuwsgierig hoe deze omgaan met dezelfde ingrediënten om voor hun leden het eten op tafel te toveren.
 Uit Tsjechië, Hongarije, Nederland, Engeland, Ierland en ja, ja ook uit Oekraïne hebben we groepen die de sneeuwpret van het Lechtal komen opzoeken.
Dat deze hun eigen keukenmensen meebrengen is ook al om taalkundige redenen vanzelfsprekend.
Hoe zij dat steeds tot een eigengereid goed einde brengen is voor ons steeds een bron van verwondering.
Hier hebben we bv een foto van een kok zoals hij op dit ogenblik in het huis Breughel kookt voor een Tsjechische groep.
Zijn fiere en smakelijke uitstraling spreken boekdelen en niemand twijfelt, zelfs niet op voorhand, dat ook deze groep met een gelukkig culinair gevoel naar Praag gaat terugkeren en zelfs gaat weer komen....!!
Onze oprechte waardering voor die onbaatzuchtige inzet waar wij met zoveel bewondering steeds naar kijken.
Proficiat "KOOKOUDERS" uit alle landen!

Geen opmerkingen: