woensdag, april 29, 2015

"LUDWIGSBURG" geen gewone stopplaats!

 In de buurt van Stuttgart ben je ongeveer halfweg naar huis of naar Tirol en dan is het de hoogste tijd voor een verpozing.
De naam Ludwigsburg was al dikwijls opgevallen maar we hadden nooit de tijd genomen om deze stad eens te bezoeken tot ....dit jaar.
 Wat eerst opvalt aan deze stad is de "burcht" gebouwd door ene "Ludwig"....vandaar....
Daarbij horend de speciaal voor Pasen aangeklede tuin met allerlei "Stro", paaseieren en lentebloemen als materiaal.
 De "grandeur" van dit kasteel met bijpassende tuin heeft de laatste jaren als ontmoetingsplaats gediend voor het helpen creëren van de Europese "vrede".
In 1962 hebben hier de toenmalige presidenten van Frankrijk en Duitsland nl Charles de Gaulle en Konrad Adenauer  zich ontmoet en  hechte en duurzame vriendschap en samenwerking tussen deze landen afgesproken.
Dat hier in "Ludwigsburg"grote creatievelingen geboren werden en geleefd hebben kan men nog altijd aan de originaliteit van de versieringen vaststellen.
Onder het motto "met stro is alles mogelijk" is hier ook een mooie interactieve tentoonstelling opgesteld in de tuinen rond het kasteel.
Het goed onderhouden kasteel straalt zijn grootsheid en trots uit het verleden nog steeds uit.
Een wachter van toen geeft, na een druk op een knop, de geschiedenis van het kasteel en zijn bezitters op een duidelijke manier weer.
Zelf genieten van deze "lentepracht" in een exclusief decor is een rede om in "LUDWIGSBURG"een bezoek te brengen.

Geen opmerkingen: