zondag, januari 17, 2016

Stanzach + sneeuw = "alle hens aan dek"!

Wanneer dan eindelijk na lang wachten "de sneeuw" komt is het precies of het leven in Stanzach neemt een nieuwe start en dan niet alleen voor onze "sneeuwklassertjes"!
Heel vroeg hoor je het geratel en geschuif van sneeuwruimers die de wegen vrij maken met reuze hopen verplaatste sneeuw als gevolg.
Dit geeft aan het dorp een heel ander reliëf waar verder op de dag het hele dorp aan meewerkt!!
Wij vragen ons niet af :" Hoe geraken we daar door?" maar.....welke auto moeten we zoeken onder het sneeuwtapijt en ....hoe krijgen we hem sneeuwvrij aan de praat!!
 Een helpend handje wordt daarbij erg gewaardeerd ....eh Jan!
Het reglement is hier ook vrij klaar en strikt:
 "Je rijdt met een sneeuwvrije auto (ook dak) en zuivere ruiten".
Als je graag beschadigde ruitenwissers wil laat je ze enkele malen over je bevroren ruiten gaan en wil je de gummies van je deur stuk trekken dan moet je de bevroren deuren maar proberen open te wrikken.
 Sneeuwruimers heb je in alle maten, vormen, technieken en....toepassingen maar...dat er veel handwerk en overleg komt bij kijken daar mag je zeker van zijn.

 Dat het dorp er feeëriek uitziet met een dikke laag kan je hier zien van het Stanzacher schoolgebouw dat door de laag sneeuw een heel ander uitzicht krijgt.
Een wandeling in de omgeving is echt een streling voor het oog die vervolledigd wordt door de speciale stilte die uitgaat van deze zachte decoratie!
Stanzach en sneeuw "We houden ervan"!

Geen opmerkingen: