maandag, augustus 08, 2016

Mooie " speciale dingen" in het Lechtal.

De bergen zij fascineren .... maar terzelfder tijd inspireren ze ook de lokalen om zelf aan deze wonderbare natuur een persoonlijke toegevoegde waarde te geven.
Hiervoor sparen ze tijd nog moeite en...het resultaat is meestal opvallend en origineel mooi .
Wanneer we jaarlijks uit nieuwsgierigheid gaan kijken naar de bloemenbalkons van het "Obere Lechtallerhof" in Holzgau kunnen we onze bewondering nauwelijks onderdrukken voor zoveel kleurrijke composities die....dagelijks met veel zorg worden onderhouden. 
 
 Aan de "Houtsnijschool" van Elbigenalp poseren we met graagte tussen de levensgrote beelden van een familie tafereel dat hier opgesteld staat.
Op de tafel in gasthof "Stern" heeft men de tafeldecoratie aangepast met deze speciale kaarshouders in hout die het houtsnijdorp Elbigenalp alle eer aandoen. We hebben er naar uitgekeken maar konden ze in geen enkele winkel te koop aangeboden vinden. 
 In de vernieuwde "Kasermandel" vonden we op de toiletten deze toch wel originele houten handwastafel terug..... over aangepaste smaak gesproken.
 In het huis "Waldrast " in Holzgau waren we in de groep "Rozemarijn" uitgenodigd om te genieten van een creatief buffet door de kookouders gemaakt en opgesteld voor meer dan tachtig personen.....je moet het maar doen!!
In de "openluchtmuseum" rond de houtsnijschool vinden we deze prachtig gesneden paardenkop die je bijna levensecht aankijkt. 
In Hagerau was de mooi versierde kerk open maar ook hier was het aanliggend kerkhof een pareltje van verzorgdheid en respect voor de afgestorvenen.  
 In een designwinkel vinden we een sanitaire blok gemaakt uit houtblokken die elk op zich een niet na te maken houttekening uitstralen. De natuur geïntegreerd in techniek het moet hier kunnen.
 
En dan houden we nog rekening met de traditie en dat de "Edelweiss" het zeldzame symbool is van de bergen.
 Zeldzaam maar zo "speciaal"....zoals zoveel te ontdekken in het Lechtal!
 

Geen opmerkingen: