Meestal wil men die fijne vakantie vasthouden door allerhande souvenirs uit dat vakantieland mee naar huis te nemen.
Thuisgekomen valt het heel dikwijls tegen en worden die mooie spullen maar doodgewone prullen...
Wanneer je echter uit het Lechtal naar huis komt en je kan een heuse lokale bus van Feuerstein voor je deur laten parkeren ....ik denk dat je dan "wel" indruk maakt op je buren... zelfs al is dat maar voor de tijd dat de chauffeur nodig heeft om zijn terugrit aan te vatten.
Wanneer je op vakantie bent in het Lechtal en in de bergen is het fantastisch welke verscheidenheid van bloemen die je in de natuur en op de balkons aantreft.
Het woord "Edelweiss" is volgens mij in de bergen uitgevonden maar Tiroolse Geraniums en Petunia's hebben ook op mij een blijvende indruk nagelaten vandaar....
dat we al enkele jaren met Pasen pakjes bloemenzaad mee naar huis brengen die ons ter plaatse al inspireerde.
Wat denk je van "Tausend Schonen" al zijn het .....maar bloemen of van "Fruhlingsblumen" al ligt er dan daar nog sneeuw?
We gingen de uitdaging aan en zaaiden bovenstaande "hoogstaande namen" in onze lokale zandgrond.
Na enkele jaren van twijfelend afwachten en geduld hebben we dit jaar echt resultaat met "Die duizend schonen" zodat we zelfs fier zijn om ze hier te tonen.
Over die "Frulingsblumen of vrij vertaald "veldbloemen" hadden we ook twijfels en toch ook, als we de verpakking mochten geloven, grote verwachtingen.
Zaaien in volle grond, elk zaadje drie cm verwijderd van het vorige.
We gingen op twee benen staan : het eerste pakje zaad mengde we met wat potgrond en zaaide we in volle grond op een schaduwrijke plaats met als resultaat .....pietluttige plantjes die , weliswaar niet allemaal, een troosteloze indruk maken.
Maar....het tweede pakje van "dezen" zaaiden we in nieuwe potgrond in resterende geraniumbakken en....het resultaat is wat je hier op de foto's ziet.
Een verscheidenheid van verschillende soorten uit de kluiten gewassen door ons vergeten mooie vroeger veld en tuinbloemen.
De korenbloemen variëren van wit naar blauw en misschien kunnen jullie me helpen om de namen te vinden van de andere "Schonen".
Elke dag gaan we met meer verwondering kijken naar het resultaat van onze Tiroolse souvenir.
Er worden zelfs plannen gemaakt om de uitgebloeide bloemen te bewaren en de zaadjes volgende keer opnieuw een kans te geven.
We denken dat we op die manier reiskosten uitsparen en het Lechtal definitiever in onze tuin aanwezig te zien!
Wat me wel erg aan de "Panoramaweg" boven Elbigenalp doet denken is nevenstaand blauw bloempje. Het is niet zo blauw als de echte "Gentiaan" maar haar randje gelijkt erop en het doet een aanvullende kleurenschakering van wit naar geel.
Misschien moeten we toch nog eens gaan kijken naar de echte "Stengelose Gentiaan " en "Alpenrosen" op de Hantenjoch of gewoon bij Joseph Falger naar zijn balkonbloemen.
Is dit "Heimwee"?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten