zaterdag, juni 06, 2009

"Specialiteiten" in Hoei!!

Naar Hoei gaan, bij Julia op bezoek, is telkens een verrassend hoogtepunt voor de bezoekende familie.
Wat zou ze dit maal weer uit haar mouw getoverd hebben om ons te verbazen.
Het hele gebeuren stond in het teken van de "Glazen bol". Dat hier iedereen over verbaasd was tonen volgende beelden.

Het begon met een koffie die niet zo maar een gewone koffie was maar moest uitgekozen uit een select aanbod van hoogstaande speciale koffiesmaken. We kijken hier niet naar een nieuw soort laptop!

De glazen bol was dan ook het eerste onderwerp dat door de lens werd opgespoord ook om van de geheimen van deze namiddag een eerste sluier te kunnen oplichten.

Een fijn voorbereide en zelf gebakken speciale appeltaart met ijs.
Meer hebben we niet nodig om ons extra te laten verwennen.
Maar wat is nu de bedoeling van de glazen bollen?
Het zijn er hier inderdaad twee.

Een "te waterlading" die in ieder geval verwondering oproept.
Neen we doen hier geen spelletje petanque!
Op de knappe vijver vervoegen ze een eerdere collega bal en samen schitteren ze opvallend in het zonlicht.

Dat dit verbazende beelden oplevert is niet te verwonderen en..de nieuwsgierigheid naar het resultaat is zichtbaar groot.

Ook een verliefd wilde eendenpaar kan zich niet bedwingen om een uitgebreid bezoek te brengen aan de nieuwe vijver uitrusting.

Dat belet Julia niet om tussendoor een voorgerecht naar boven te toveren waar de ganzen geen te beste herinneringen aan hebben maar dat onze smaakpupillen zeker kunnen waarderen.

Hier houdt het niet op!
Ook de nieuwe tuinuitrusting in de vorm van designfakkels wordt samen met de barbeque in werking gesteld.


Dit wekt de belangstelling op van Theo die zulke fakkels in zijn tuin ook wel zou zien zitten.

En Julia....zij doet naarstig en onverstoorbaar verder.

En... tovert dit culinair hoogstandje op ons bord.
Zeg zelf dit beeld zou in geen enkel gerenommeerd kookboek misstaan en ....dan heb je het nog niet geproefd want dan schrijf je Julia direct in voor het programma "Mijn restaurant".
Het dessert is een mix van chocomousse met "orangettes" smaken.
Soms wordt dit opgediend in een vier sterren restaurant....hier zomaar bij Julia in haar prachtige tuin in Hoei.
Dit is om duimen en vingers af te likken. Wij zelf waren er zo verlekkerd op dat we moesten oppassen dat we de bodem niet uit ons glas lepelden.
Een onvergetelijke namiddag dank zij de onvolprezen Julia.
We zeggen met zijn allen proficiat voor je uitmuntende organisatie.












Geen opmerkingen: