vrijdag, juli 10, 2009

Een "mooie" auto!

Wanneer Christof voor de eerste keer met zijn nieuwe wagen aan het bureel in Brussel verscheen dachten en lachten zijn collega's dat hij er met een "crème kar" was.
De vierkante vorm, de oranjeletters, de hygiënisch witte kleur.
Je kunt er inderdaad niet naast kijken.
Jeka zou en zal met dit wagentje indruk maken.
Dat ik met dit nagelnieuw autootje de trip mocht maken naar Tirol is bij Jeka ook al niet zo normaal.
Netjes gewassen met amper 7000km op de teller waren we het onszelf verplicht om héél voorzichtig te handelen om zonder één Jeka krasje op ons karretje terug thuis te komen.
In de meeste vorige gevallen kun je, je nog verschuilen achter vorige gebruikers, of zijn de auto's al van zo een generatie, dat er op een vlekje of een stofje, ondanks de aansporing om het wel te doen, niet zo nauw wordt gekeken.

Terug thuis wacht ons dan ook een hardnekkige wasbeurt.
Merkwaardig is wel dat de attractiviteit van deze ....kar zo groot is dat al de vliegen van Stanzach tot Schaffen die we op onze weg tegenkwamen (en misschien van heel de omtrek) graag met ons meereisden en...zo een smurrie van rood naar bruin achterlieten op elk onderdeel van de carrosserie van dit oorspronkelijk wit autootje zelfs niet met grote middelen konden verwijderd worden.
Drie uur intensief kuisen met, detergenten, nylonkousen, eigen nagels en andere tante Kaat producten brachten het droomautootje terug in zijn oorspronkelijke staat.
Moraal van het verhaal: Koop nooit een witte auto met uitstekende delen of anders rijdt door een vliegenvrije zone.
Maar we hebben in het Lechtal met ons autootje toch indruk gemaakt....voor Jeka.

Geen opmerkingen: