maandag, februari 27, 2012

Wordt het na "deze" winter nog zomer in het Lechtal?

Genietend van een uitzonderlijk heerlijk winters landschap in het Lechtal, tegelijkertijd uitkijkend of we met deze sneeuwmassa geen gevaar lopen om bedolven te worden van een lawine, kunnen we het niet laten om al naar de bergtoppen te kijken en ze ons reeds als een zomerse uitdaging te beschouwen.
Als kameleons moeten ze nog helemaal van kleur veranderen  en hun witte vacht opbergen om plaats te maken voor groene weiden en met rode stippen aangeduide rotsen. Ook moeten de skilatten nog opgeborgen worden  en vervangen door wandelschoenen.

Om op alles voorbereid te zijn en ook wetende dat er deze zomer weer veel jeugdigen  de uitdaging van de bergen zullen aangaan hebben we niet stil gezeten om de nieuwste creaties  die in het rijke aanbod van activiteiten in het Lechtal al voorhanden zijn te gaan beoordelen.
 Na enkele jaren van plannen en bouwen is er bv. in Reutte een prachtig indoor zwembad geopend.
De "Alpen Therme Ehrenberg" is een mondvol om dit ultra modern complex te omschrijven.
Een glijbaan van wel 120m op luchtkussens.
 Een wildwaterbaan, ligweide, speelpleinen en andere water geneugten je kan het je zo gek niet bedenken of het is er voorhanden.
 Opgebouwd met de modernste materialen en voorzien van de laatste technische snufjes wordt dit deze zomer een ernstige concurrent voor het zwembad van Steeg.
Aan het andere einde van het Lechtal, namelijk in Holzgau, is het de indrukwekkende hangbrug die over de vallei van de Simmswatervallen gespannen is die nu reeds door zijn verlichting een lichtbaan in het luchtruim van Holzgau tovert waar je niet kan langs kijken.
Er overlopen met de huidige sneeuwval is niet toegelaten maar vele zijn reeds aan het begin en einde van de brug gaan zien wat ze in de zomer van deze uitdaging kunnen verwachten. 
Het Lechtal heeft er nu buiten zijn al zo gevarieerd aanbod van activiteiten in de bergen enkele extra's bij die de aantrekking voor de zomer bijna....onweerstaanbaar maken.

Geen opmerkingen: