woensdag, mei 02, 2012

1 mei = Tuindag in Bokrijk!

35.000 hebben van het mooie weer geprofiteerd om op 1 mei de "Tuindagen van Radio 2" in Bokrijk te gaan bezoeken.
Dat is veel volk en...om die allemaal in Bokrijk te krijgen ook....veel en lange files, goede wandelbenen om van de parking weg te geraken en nog betere om je auto terug te vinden. 
Je maakt het probleem natuurlijk nog véél erger als je ook nog heel wat aankopen moet mee dragen ...of trekken of....kruien.
Er is heel wat te zien voor iedereen die zich met de decoratie van zijn tuin mag of moet bezig houden.
Dit jaar was de grote trekpleister de minituinbak die zelfs op de kleinste terrasjes voor een heuse groententuin moest zorgen. 
Het thema was dan ook dit jaar "De moestuin"....willen of niet.
Het aanbod is overweldigend en de keuze zoveel te moeilijker en wanneer je weet dat de meeste tuinen al vol staan moet de verleiding komen van het unieke of heel speciale...hier in overvloed aanwezig.
Wat zeker is en dat steeds terug komt is de trek in een openluchthap.....het is zelfs voor mij, en als ik zo op de terrasjes kijk voor velen, één van de fijnste momenten van de tuindag!! 
In zo een mensenzee met zoveel hongerigen toch iets eetbaar kunnen aanschaffen is een hele prestatie en ziet er zelfs uit als een echte overwinning. 
Of dit nu echt ook zo gezond is als al de natuurprodukten die hier worden aangeboden weet ik niet maar dat het smaakt en dit voor iedereen rond ons zo is daar mag je van op aan.
Als je op TV nog niet genoeg gekregen hebt van de kookprogramma's komt Felix Alen hier nog in levende lijve demonstreren wat je allemaal met je producten kan klaarmaken en of op smaak brengen. 
Of de toeschouwers daar nu echt zitten op te wachten of...er gewoon van profiteren om wat uit te rusten  tijdens deze discours...ik weet het niet. 
Dat rusten en een mini moestuinbak heel goed samen gaan kan je hier goed zien. 
Dat Roger en Marie-Jeanne ook al dromen van een ligstoel in hun tuin staat duidelijk tussen hun beide gezichten te lezen.
Lang leven onze eigen tuin met mooie bloemen van de tuindag!

Geen opmerkingen: