maandag, mei 21, 2012

Fons BORGINON de stichter van "JEKA".

 Zaterdag 19 mei 2012 was er een indrukwekkende herdenkingsdienst ter nagedachtenis van Fons.
 Al zijn vrienden, dat waren er veel, waren er! 
Door zijn ouders bestempeld als een rebelse dromer slaagde hij er in zijn rijk gevuld leven, om in gans Europa voor de jeugd iets uitzonderlijk los te weken.
Een kamp organiseren voor zijn scouts uit Brussel in het mooie Lechtal groeide uit tot een organisatie waar de jeugd van heel Europa heeft kunnen van genieten.

Zijn zin voor initiatief was enig en hij kon voor de verwezenlijking van zijn dromen een schare medewerkers achter hem  krijgen die dit met plezier hielpen verwezenlijken.
Het succes duurt tot op heden zonder dat hij dit op voorhand zo had gepland.
Waar Fons met zijn organisatie op de proppen kwam en dat was in vele landen in Europa, bracht hij tot ieders tevredenheid een vriendenstroom in beweging die tot heden voor animo en welstand zorgt.
Zijn medewerkers waren in de eerste plaats zijn vrienden, die zonder ze daar ooit spijt van  kregen,  meehielpen in de organisatie maar zeker ook mee genoten van elke feestdis die Fons graag in elkaar stak.  
In de ontwikkelingslanden zag hij ook dat "Alle Menschen wirden Brüder" geen lose slogan mocht blijven en hij werkte effectief mee om daar voor velen betere levensomstandigheden te creëren.
De Fillipijnse doktersfamilie Ruth en Jimmy Morales hielpen hem om daar ter plaatse de logistiek te verzorgen en hij hielp hen anderzijds om hun vijf kinderen een geslaagde opvoeding te garanderen.
Zo kreeg ik zaterdag een kaartje van de dochter Lani dat ze voor een Zwitserse farmaceutische  firma Roche in San Francisco als "Medical Director" de product ontwikkeling volgt op het gebied van oncologie.
Hij mag en was zéér fier  met dit resultaat van zijn tussenkomst en dit is lang niet het enige dat hij op zijn palmares heeft staan. 

Hij liet geen gelegenheid voorbijgaan om mee te genieten  met de medewerkers als deze meestal door hem samenkwamen voor een feestelijke gelegenheid.

We verliezen aan hem een buitengewoon "gewoon" man, een visionair waar wij zijn dromen kunnen van voortvertellen als echt verwezenlijkt en die hierbij zo veel mogelijk medewerkers meetroonden om er van te genieten.
Dank je wel Fons!!






Geen opmerkingen: