donderdag, juni 06, 2013

"Eindelijk" kleur in de tuin!

Na al die regen was het overal groen in alle tonen!
Eindelijk de zon en de opgespaarde energie van de bloemen komt  opeens dan toch te voorschijn en of....het ons plezierde!!

Seringen waren al een tijdje bezig op hun eentje en krijgen nu plotseling concurrentie.
De potten op het terras dachten er opeens aan dat ze ook waar voor hun geld moesten gaan leveren en ...om de keuze van de koper te bevestigen.

Zo maar uit gewoonte kwamen de reuzepapavers met een variatie van paars om van te snoepen.
Irissen stellen dan weer liever hun innerlijke schoonheid ten toon!
Van de 1 mei bloemendag in Bokrijk brachten we deze kleurrijke plantjes mee.
Sluiks kijken de zaadjes van deze papaver....als het waar is dat deze opwekkende middelen bevatten gaan we de hele zomer zéér opgewekt door het leven.
Viooltjes, ze verdragen de regen niet zo goed en we hebben al heel wat werk gehad om ze te beschermen. Maar ze blijven je lief aankijken.
Deze dubbele petunia's gaan dit jaar de concurrentie aan met de jaarlijkse geraniums en we zullen op het einde van de zomer oordelen naar de winnaar. 
Kleine dahlia's zijn in de mode en ik moet zeggen: " Ze doen hun uiterste best" om zich te doen gelden tussen hun collega's.
Genieten van de tuin was er tot nu toe nog niet bij maar een beetje bleekjes van de regen wachten we tussen de kleuren naar ons tintje bruin ...of is dit toch uitrusten van de gedane inspanning?

Geen opmerkingen: