dinsdag, juni 04, 2013

Lente in Hoei!!

Op weg naar Hoei valt het ons op dat dit jaar alles zo groen ziet....zou de vele regen daar toch voor iets tussen zitten?
Hoe zou het dan zijn met de tuin van T. Julia die er elk jaar toch weer een juweeltje probeert van te maken?
De temperatuur buiten kan ze ook niet verhogen maar ons hart wordt wel warm wanneer we denken aan de fijne ontvangst die ze ons telkens weer bezorgt. 
 Dan spreken we nog niet van de feeërieke omgeving waarin ze ons ontvangt...
Met bewonderende blikken worden hier al de terrasplanten bekeken.
 Wanneer we onze ogen dan in de diepte naar de tuin wenden kunnen we niet anders dan verwondert kijken naar zoveel natuurlijke georkestreerde schoonheid.
Zelfs de rustbank....die met zo een tuin niet veel voor zijn doel kan gebruikt worden, kijkt precies bewonderend uit op deze natuurpracht.
 Dat dit alles door twee handen in zulke pracht onderhouden kan worden verdient onze oprechte bewondering....en we zeggen dan ook proficiat T. Julia voor deze inspanningen die leiden tot dit pareltje van een tuin. 
 Ook de bloemen doen hun best om  aan het kleurenpalet mee te werken.
 De uitgestraalde rust, wordt ook mede in de hand gewerkt door de waterpartij die vele facetten, de ene nog mooier dan de andere, heeft.
 Ook de  bloemen rond de vijver doen hun best om in het water een mooi spiegelbeeld van zichzelf te kunnen creëren.
Van elke boom en bloem krijg je een vakkundige beschrijving en geschiedenis....alles heeft hier zijn eigen leven en dat wordt samengevoegd  tot een imponerend geheel.
 Water, reflecties, licht en andere weerspiegelingen het wordt hier mooi gecombineerd.
Aan elke zijde van het huis heeft men andere planten die volgens hun kleur en uitzicht functioneel zijn ingepland en bijvoorbeeld zorgen voor een kleurrijke ontvangst in de Rue Lucien Poncelet in Antheit. 



Wanneer je dan nog van de gastronomische keuken van T. Julia en een daarbij horende glaasje kwaliteit wijn kan proeven, geniet je van een fijne dag waaraan je met een blij gevoel aan terug denkt!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoei is zéér mooi!! Proficiat aan de dappere die dat onderhouden!