donderdag, december 05, 2013

En wat gebeurde er bij Jeka in Tirol,

Terwijl we volop bezig zijn om de "Sneeuwklassen" in Tirol voor te bereiden heeft het Jeka team in het Lechtal niet stil gezeten.
We zijn al enkele jaren aan het werken om de huizen voor onze groepen er zo natuurlijk mogelijk aangepast aan de omgeving en de sfeer van Tirol te laten uitzien.
Door goed verzorgde bloembakken aan de vensters en op de balkons zijn we er in geslaagd om aan het uiterlijk van de mooi verzorgde dorpjes ons steentje bij te dragen.
Een inspanning die niet alleen door de plaatselijke bevolking opgemerkt wordt maar ook erg door onze groepen wordt gewaardeerd.  

Wanneer deze bloemen geplaatst worden tegen nieuwe , goed geïsoleerde vensters, heeft men daar ook in de winter  zijn voordeel aan. 
Zij die thuis ook al eens iets uitvoeren kunnen zich voorstellen dat zulke werken, zoals nieuwe ramen, geen klein bier zijn en wanneer daar aan gewerkt wordt door Belgische medewerkers zijn dat serieuze opgaven die niet zonder moeite tot een goed einde moeten worden gebracht. 
In het verleden heeft men met de beste bedoelingen  groen vast tapijt geplaatst in verschillende huizen zoals in Bergland en in Trudo.
Dit vast tapijt was gekozen om slijtvast te zijn en dat was hij ook, maar....groepen en medewerkers die deze ooit hebben moeten zuiver maken weten wat een ondankbare opdracht dit was om hem zuiver te krijgen. We denken dat hij geschikt was voor tennisvelden. Hij was slipvast maar....zéér grof.

Onze beden om vervanging werden vervuld en verschillende werkploegen hebben flink gezwoegd om al deze tapijten te vervangen door mooi geoliede parketvloeren.
Zowel in Bergland als in Trudo is dat huzaren stukje verwezenlijkt.
Ik schat dat er in elk van beide huizen meer dan 100 vierkante meter vloer verwijderd, geplakt, aangepast, geschuurd en geolied werd.   
Je moet er ook rekening mee houden dat alles eerst leeg moet gemaakt en daarna weer geïnstalleerd voor hergebruik.
Daar de meeste groepen van Jeka trouw terug komen en...nogal vaak voor het zelfde huis kiezen zijn we wel erg benieuwd om de reactie van onze groepen te horen op deze inspanning die gedaan werd om hun comfort te verhogen.
Ook wij zijn curieus !

We zeggen alvast proficiat aan de werkploegen die het voor elkaar gekregen hebben en zeker mee geholpen hebben aan het verbeterd imago van de Jeka huizen.  

Geen opmerkingen: