dinsdag, februari 18, 2014

Hoe "idyllisch" kan het Lechtal zijn?

Van winter is er hier in België geen sprake en dan denken we aan die vele sneeuwklaskinderen die in het Lechtal verblijven " Hoe zouden die het hebben met deze zachte winter?"
Tot we gisteren van Michel  beelden van het mooi, fris ondergesneeuwde dal zagen, waar die "gelukkige" sneeuwklassertjes nu verblijven.
De auto, jouw auto, sneeuwvrij maken is al een eerste aanzet  tot kennismaking met een verse laag sneeuw.

Door het Lechal rijden, langs de Lech waarvan elk eilandje mooi wit versierd is en elke steen een paddenstoeltje van sneeuw torst. Wat wil je nog meer?
Op de bomen is elk takje voorzien van een witmakend laagje en  wanneer hier de zon op schijnt, gaan deze allen glinsteren als diamanten.


Het kerkje van Häselgehr komt achter de bocht uit en is met zijn spitse toren een mooie aanvulling van een romantisch tafereel.
Aan de Kluis in Stockach is het plaatje volledig. Omringt van bergen, langs het huis een riviertje, omgeven door mooi versierde echte winterse kerstbomen ....voor dit beeld moet iedereen die iets voelt voor winterse schoonheid ....echt smelten.

En....de kinderen van de sneeuwklassen die skiën gewoon verder als volleerde. Na drie dagen hangt hier in Stanzach iedereen aan de lift.
In Elbigenalp kijken de leraars met bewondering naar de vorderingen die hun leerlingen ten toon spreiden.
In de zon is dat voor hen ook even genieten.



De rit door het dal geeft nog meer van dit moois en wordt dan ook graag vastgelegd


In Bach wordt het begin van de langlooppiste "loipe" aangeduid met kleurige vlaggen om de uitnodiging om te genieten nog onweerstaanbaarder te maken.
Wanneer je op dit beeld klikt, wordt het groter en brengt het je nog meer water in je mond, om mee te genieten van deze "warme" winter in het Lechtal.
Met de sneeuwklaskinderen gaat het ondertussen uiteraard zéér goed!!

Geen opmerkingen: