zondag, februari 09, 2014

Ook dat zijn "Sneeuwklassen"!

De kinderen die op sneeuwklassen gaan naar het Lechtal met Jeka leren "sowieso" skiën, gaan rodelen, rijden met de arrenslede en gaan op kastelen bezoek, dat ze daarbuiten ook nog andere fijne dingen doen kunnen we daar dagelijks vaststellen en de creativiteit overtreft soms onze grootste verwondering.
Zo was er vandaag in Stanzach een voetbalmatch in de sneeuw tussen twee lagere scholen van Aalst. 
 De school uit Perk probeerde zich met hun door leerlingen opgebouwde letters in de sneeuw vanuit de ruimte zichtbaar te maken.

Sommige scholen proberen tevergeefs een iglo te bouwen, poging die ik nog nooit tot een volledig succes heb zien afwerken.
Wanneer ik ongelijk heb mag je altijd een foto sturen om het tegendeel te bewijzen.
De poging om de kleinste sneeuwman heb ik hierbij wel zien lukken.  
Elkaar gewoon inpakken in de sneeuw is wel iets dat bij voldoende sneeuw zeker moet lukken. 
 Verwondert uitkijken wat "lokalen" doen kan ook verrijkend zijn. Zo kijken we hier op een groep "misdienaars" in Holzgau die samen van huis tot huis gaan "Driekoningen" zingen en....die om rivaliteit uit te sluiten zich bij elkaar aansluiten en er voor zorgen dat ze zeker vaste dragers mee hebben om hun buit te kunnen dragen. 
's Avonds wordt er steevast ergens een skipiste verlicht om degene die nog niet moe zijn de gelegenheid te geven om ook dan nog te kunnen skiën. 
Romantiek vindt men op elk dorpsplein waar de verlichte kerken en omgeving, met hulp van voldoende sneeuw, een romantische aanblik geven en...wie zou van hier uit niet willen starten met een heuse "Fakkeltocht" die met hulp van een lokale gids misschien wel een heuse draculatocht zou kunnen worden!
Je ziet "sneeuwklassen " hangt ook een beetje samen met van wat je er zelf van maakt en....dat gebeurt door zéér vele scholen! 

Geen opmerkingen: