donderdag, juli 03, 2014

De "BOCHT" van Stanzach!

De "bocht" van Stanzach was door iedereen van het Lechtal en ver daarbuiten bekend.
In het ganse dal was er nergens zo een serieuze kronkel in de weg als hier.
Je kon er zeker van zijn wanneer je door de bocht reed kwam je een serieuze tegenligger in de vorm van een camion of bus tegen die zich op hun beurt probeerde door deze verkeersremmer te wringen.
Ondanks de snelheid van 30km per uur hebben toch menig voertuig elkaar in deze bocht gekust!!
   
 Daar moest en zou iets aan gedaan.
Een omleiding was lang de oplossing die uiteindelijk niet werd weerhouden omdat in de dorpen waar men dit had ingevoerd Forchach, Elmen enz. het toeristisch leven helemaal stil gevallen is. Dit is in een dal waar ieder zowat leeft van het toerisme zeker niet de bedoeling vandaar....
 De bocht werd vorig jaar met grote middelen aangepakt. Je verplaatst een heuse berg niet zomaar..... In de winter kon men, na een zomer van verkeerschaos in Stanzach, door de vernieuwde bocht.Het was bouwkundig zéér knap gemaakt en we keken al met bewonderende blikken naar dit "Kunstwerk". Zo zouden wat dat tenminste bij ons noemen, hier in Tirol is dat een doodgewone "Baustelle".
Nog groter was onze bewondering wanneer we deze zomer terug in Stanzach dat zelfde kunstwerk volledig bekleed met hout terug zagen. 

Zeg nu zelf de metamorfose is ongelooflijk. 
Bekleden met hout doet men in Tirol niet zomaar!! 
 Er wordt een heus patroon uitgedokterd door een creatieve architect decorateur en dit geeft het geheel een uitzicht dat de weggebruiker misschien volledig afleidt van de verkeerssituatie.
 Aan elk detail is gedacht en tot een praktisch geheel acht zodat ook de bewoners van het Rain hun toegangsweg hier vinden.
Zeg nu zelf de bocht van Stanzach, de doorn in het oog werd voor dat zelfde oog een "pareltje".
We kunnen alleen maar "proficiat" zeggen voor deze praktische en visuele verbetering van Stanzach.

Geen opmerkingen: