woensdag, juli 30, 2014

De "MARKETENSSTERS" horen er zeker bij!!

Je kent ze "De Tirolers", ze zijn bij elke gelegenheid in hun mooiste traditionele kleding uitgedost....en wij "toeristen" kijken daar steeds met de grootste bewondering naar.
Het is heel wat anders dan ons "zondagskostuum" en zowel groot als klein zijn hier fier om het te dragen en geld nog moeite wordt gespaard door iedere echte "Tiroler" om zich zo een "Dirndl" of "Lederhose"  in gespecialiseerde winkels aan te schaffen. 
Het "Bundesmusickfest" vorige zondag in Holzgau was weer zo een gelegenheid om zich te tonen in al hun glorie.
Bij zo een muziekfeest hoort steevast een wedstrijd om ter mooist.
Dat moois is niet alleen muziek spelen, daar hoort ook "uitrusting" en "presentatie" bij. Voor dit laatste wordt er gekeken naar de manier waarop iedereen in de groep keurig opmarcheert. 
Wat nooit in elke groep mag ontbreken zijn de "Marketensster".
Meestal twee van de mooiste meisjes van het dorp die ook in aangepaste kledij nog extra voorzien zijn van een gevuld tonnetje met "Schnaps".
Je hoort ons al komen "Geen klank zonder drank".
Om die reden houden ze op een unieke manier twee "poedels", zo heten deze borrels, tussen hun vingers om op gepaste tijde zowel de muzikanten als de toeschouwers van een stevige druppel te kunnen voorzien.  

Bij een optreden lopen ze steeds vooraan en flankeren ze de vlaggendrager van dienst. 
Dat ze hun vaatje met schnaps afgekeken hebben van de Sint Bernardshonden of omgekeerd weet ik niet maar....dat ze beiden de taak hebben om noden te ledigen is een feit. 

Ook op de plaatselijke optredens zoals een "Platzconcert" doen ze ijverig hun best om ook zo de kas van de muzikanten te helpen spijzen en....wie zou aan zulke charmante dames zo een aanbod voor een "geestrijke" versterking kunnen weigeren?

Geen opmerkingen: