donderdag, december 15, 2011

Soms de "Schande" voorbij!!

Wanneer je nu in de herfst in Hees, een bosrijke streek op het grondgebied van Schaffen en Zelem, wandelt kan je mooie herfstbeelden maken.
De laagstaande zon die soms heerlijke kleuren tovert op bomen en struiken geeft je een speciale belichting en heel de streek één "uitnodiging".
 De bosrand doet echt zijn best om van zijn laatste kleurenpracht, die er uitgaat van de laatste verkleurde bladeren, een mooie compositie te maken.
De lage zonnestralen geven het met gevallen bladeren bedekte bospad een merkwaardige markering en zeker een uitnodiging tot wandelen waar je niet kan aan weerstaan.


Er komen  tussen de bladerloze bomen nu ook andere beelden te voorschijn die je anders amper opmerkt en ...dat is graag meegenomen. 
Maar...driewerf maar er zijn ook van die bouwwerken die elke natuurlijke mooiheid volledig ten gronde helpen richten. 
De slordigheid van hun omgeving is opgevuld met alles wat rommel is en hierin spelen de oude autobanden  een grote hoofdrol.
Het ingevallen dak dat samen met de resterende golfplaten het dak moet uitmaken voor de bewoners kan zeker geen aanspraak maken op een isolatie- of renovatiepremie.
Het gebouw is dan ook nog gelegen naast een sterk bezette jeugdherberg "De Wiekslag" zodat het reclamegehalte voor de streek ook nog ver buiten Zelem kan worden uitgedragen.
Pure schande!! 

De pony die in hun weide staat schudt ongelukkig zijn hoofd over zoveel menselijke onverschilligheid en gebrek aan persoonlijke fierheid.
Misschien gaat het nieuwe computerprogramma van "Street view" helpen om de schaamte van de bewoners op te drijven nu dat heel de wereld de Heesstraat 6 in Halen (Zelem) kan aanklikken en getuigen kan zijn.

Geen opmerkingen: