dinsdag, juli 31, 2012

"Retro" in Diest!!

Diest met zijn vele geklasseerde gebouwen en zijn befaamd verleden als bierstad heeft altijd wel met één voet in het verleden geleefd.
Of dat nu "retro" heet.....of mooie herinneringen aan die "goeie oude tijd" weet ik niet maar dat het hier kriebelt om deze tijd eens terug te beleven hebben we vorige zondag nog eens mogen ervaren.
Cerckel was in Diest bekent als bierbrouwende familie. 
Hun omvangrijke tuin gelegen naast de brouwerij in het midden van de stad was al een hele tijd een onontgonnen groene parel die met succes door de stad is opgewaardeerd.
Hier zou de retrodag doorgaan en we moeten niet ver terug kijken om plaats en geschiedenis  van de hoogdagen van Diest te plaatsen.
Veel volk, heel veel volk kwam er dan ook een kijkje nemen.
Sfeer  opsnuiven,  kijken hoe het er vroeger aan toe ging en....zelf proberen te genieten van de dingen die  vroeger zoooo plezant waren maar die nu niet meer "in" zijn.  
 Begeleid door echte "jazzmuzikanten" nog eens een oerechte "boogie" dansen....daar was heel wat belangstelling voor maar echte durvers...?
 Je laten opmaken zoals in de tijd, het kon hier en dat het resultaat mag gezien, kan ik hier met enkele beelden aantonen.
De standen die hier mee de omkadering uitmaakten waren ook allemaal aangepast aan het nog niet zo verre maar toen erg attractieve verleden.  
 De brug met het verleden werd gemakkelijk overbrugt met gebakjes en snuisterijen waar er ook vroeger en zeker nu van kon genoten worden.
 Veel belangstelling voor "toen" op sommige plaatsen wel zoveel dat er geen doorkomen meer aan was.

 en dan was een bank om uit te rusten en te genieten van de gezellige drukte meer dan op zijn plaats.
Ieder op zijn manier genoot van het schouwspel.

 De toenmalige "Infirmerie" die door de tand des tijds zo veel van zijn glorie heeft ingeboet deed hier mee in het retro kader en zal al wat blij zijn als ze aan zijn uiterlijk  - zoals beloofd op de borden- iets gaan doen opdat hij volgend jaar zijn terecht steentje kan bijdragen aan het algemeen beeld van deze activiteit
 Het succes had de inrichters verrast en men kon met moeite volgen met de verkoop van bonnetjes nodig om de dorst te lessen en andere hongerige magen te vullen.
Veel vroeger dan verwacht was het "vat" leeg en tot laat in de avond was de toevoer van materiaal en vocht het groot probleem van de inrichters.
Van succes gesproken is dit een eerste aansporing voor meer "RETRO" in het Stadspark van Cerckel!

Geen opmerkingen: