donderdag, november 08, 2012

Herfst in onze omgeving!

Wanneer je Schaffen zegt denk je natuurlijk aan valschermspringers die naar beneden vallen en die met hun paddenstoelachtige parachutes het luchtruim vullen. 
Maar Schaffen heeft op de grond ook heel wat moois te bieden.
De herfst is misschien wel het meest geschikte moment om je door de Hese bossen, onze leefomgeving, te loodsen. 
 Kleurrijke loverpracht, bospaden gevuld met een tapijt van bladeren worden doorpriemt van nieuwsgierig kijkende paddenstoelen.
 Paddenstoelen die zich  met een grote verscheidenheid in soort,omvang, kleur en aantal tonen op de meest onverwachte  plaatsen. Hun sprookjesachtige uitstraling zorgt ervoor dat menig kinderhart op hol slaat voor deze realistische fantasiewereld.
Vormen,soorten en kleuren fascineren en wanneer ze dan ook nog in grootte echt willen laten zien dat ze aanwezig zijn kan je aan de verleiding van een foto moeilijk voorbij. 
Sommige, zoals deze tegen een eiken boom heeft reeds enkele jaren hier zijn vaste plaats en lijkt zoals een schelp mee te groeien met zijn huisvester.
 Romantische holle wegen vormen een enig decor in dit jaargetijde en trekken de aandacht van heel wat natuurliefhebbers die hier zeker verwend worden.
Mooie exemplaren groeien en zijn door geen blad of twijg te remmen. 
 Het zou een schoolvoorbeeld kunnen zijn van wat dat ze in hun structuur allemaal meedragen.
 Rond afgezaagde boomstammen zijn het dan weer andere exemplaren die niet weten van stoppen met groeien om toch maar zeker op te vallen.
Terwijl deze eenzame fier de wacht houdt naast een ander boselement, de denappel,  om duidelijk te maken dat ze beiden producten zijn van dit najaar. 

Dan heb je nog de paddenstoelen die er ons aan herinneren dat het niet al goud is wat blinkt en dat je van zijn exemplaar maar beter je handen afhoudt.
Maar dit alles blijft fascinerend....ook in Schaffen. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tof gedaan!

Henri Cruysberghs zei

Mooie kleuren tijdens deze herfst!