vrijdag, november 02, 2012

"Kletteren" zowel in- als outdoor!

Wanneer je in Füssen in een bepaalde sportwinkel gaat shoppen worden de kinderen uitgenodigd om zich boven de hoofden van de winkelende ouders uit te leven in een heus kletterparadijs.
In de nok van de winkelruimte zijn er tussen de spanten allerhande spectaculaire toestellen opgesteld die de deelnemers moeten toelaten om zich op een uitdagende wijze tussen verschillende punten van start tot aankomst te slingeren. 
Ze hebben zelf de nodige veiligheidsuitrusting aan en de toestellen zijn ook uiterst stevig uitgevoerd, wat niet belet dat het daarboven erg spectaculair uitziet en je de kriebels en de kick zelfs vanonder kan meebeleven.
Heel kindvriendelijk maar toch uitdagend en je ziet ook begeleidende ouders worstelen met de proeven.
Je moet maar op de idee komen en....het dan ook nog uitvoeren en....het moet nog aanslaan bij de bezoekers. 
Ik kan me voorstellen dat niet elke winkelende moeder of vader het zo leuk vindt dat de mogelijkheid zich voordoet dat je kind vanuit de lucht naar je winkelkarretje kijkt of....dat hij daar zou kunnen induiken.....wat tot nu toe nog niet gebeurd is natuurlijk.
Heel anders is het in openlucht in Nesselwängle in het Tannheimertall waar er tussen de bomen een ware "Hochseilgarten" is opgesteld. Hij werd in mei opengesteld en het is een heuse aanrader daar hij vanuit het Lechtal met de postbus te bereiken is.
Ook hier is het al "kick" wat de klok slaat.
Ook hier wordt er door de inrichters gewezen op de nieuwste bevestigingsveiligheden die worden in acht genomen  om je door het bos van de ene boom naar de andere te bewegen  telkens door een nieuwe uitdaging door de manier waarop....weliswaar in opperste concentratie.... en met een beetje angst in de ogen...
Raadgevingen van begeleiders en voorgangers worden met knikkende knieën zo goed mogelijk opgevolgd want je durft toch zoveel als de anderen.
Er zijn maar weinige oefeningen waar je niet al je mogelijkheden moet gebruiken en zelfs een handje hulp komt dikwijls van pas.
Apen zijn hier niet maar je ziet dat er op de zelfde manier van de ene boom naar de andere geklommen kan worden door....
Wanneer je dan uiteindelijk aan de laatste raid van 120 meter kan beginnen met het ultieme gevoel van "Tarzan" in de "Jungle" wordt er menige kreet van blijdschap gelaten om te bewijzen dat ook jij het durfde.
Een succesvolle halve dag vullende activiteit die de volgende jaren zeker op menig jeugdgroep programma gaat ingeschreven worden.

Geen opmerkingen: