zondag, december 27, 2020

Alfred JÄGER en Jeka!

 

In de "Schwarzen Adler" in Elbigenalp moesten we zijn voor een "Romantisch" ritje met de "Arrenslede" door de besneeuwde Au -gebied ingewonnen op het water-.

We hebben nooit anders geweten of Alfred Jäger en zijn familie organiseerden deze activiteit tijdens de sneeuwklassen en duizenden van hen hebben hiervan genoten, activiteit die dan ook als één van de eerste op het activiteitenblad werd aangevraagd.

We zijn dan ook erg geschrokken van het bericht uit het Lechtal dat deze innemende man overleden is en er komen bij ons dan ook alleen maar fijne herinneringen naar boven over de  samenwerking die we steeds met hem mochten beleven.


Een half uurtje met de slede, getrokken door paarden door de sneeuw, in een fascinerend landschap daar konden wij hier alleen maar van dromen.

Dat dit nu met kerstmis moest gebeuren was speciaal daar wij de bijhorende muziek over "Schlittenfahrt" en rinkelende belletjes regelmatig op de radio horen.

Alfred had aandacht voor zijn publiek, hij verzorgde ze uitermate, koos de aangepaste uit om het span te vieren en zorgde voor extra warme dekens als dat mocht nodig zijn.

Daar de tocht maar met tien kinderen tegelijkertijd kon waren de anderen vrij om te genieten van de boeiende omgeving in Elbigenalp met zijn houtsnijscholen, zijn bijzonder mooie barokke kerk met bijhorend knokenkapelletje. 

Dat dit alles nog aangevuld met een warme chocomelk in de verwarmde "Stube" kon de uitstap alleen maar vervolledigen.

Dat de begeleiders hierbij niet vergeten werden kon men merken aan de rode neuzen die ze op de thuisreis hadden van de speciale zelfgebrauwde"Bauernobstler" die hij steevast voor hen reserveerden.

Bij Alfred Jäger en zijn familie in de "Schwarzen Adler"was er steeds iets te beleven. Zo zijn de pizza's en zijn "slachtfesten" van de beste.

 

We zullen Alfred blijven herinneren als een man die op een gewone manier elke gast een blijvende en beklijvende indruk van het mooie maar ook joviale Lechtal meegaf.

Daarom en zoveel meer zullen we hem gedenken en bieden we zijn bedroefde familie onze oprechte deelneming aan bij dit onvervangbare verlies. 


Geen opmerkingen: