zaterdag, december 19, 2020

"Curiositeiten" in "Coronatijden"!

Ons gedrag moeten we " willen of niet" aanpassen in deze bizarre tijden.
Dat dit bij sommige mensen tot eigenaardigheden leidt is ons opgevallen. Zo wandelen we veel en in de bossen van Hees zijn de wandelpaden al heel wat breder geworden!!
Maar toch... verwonderen we ons over de verhalen en de redenen waarom sommigen de natuur verkiezen.
Zo is deze "Bompa" uit Bekkevoort op fietsuitstap met zijn kleindochters. Zij doen allebei met succes aan "triatlon". Zij en de bompa vertellen met fierheid over hun prestaties tot nu toe en....we zullen van de gezusters "Van Thielen" nog heel wat horen....hebben ze beloofd! 


Wanneer we vroeger konden typen werden we op de sociale ladder direct enkele trappen hoger geplaatst; leren type, typiste, een cursus volgen om te leren blindtypen het waren allemaal bijzondere eigenschappen waar we met bewondering naar opkeken en waar je zelfs je kost kon mee verdienen. Nog vollediger werd het wanneer we zelf zo een toestel konden kopen.


Dat we zulk typemachine met bijhorende bediener in de bossen van Hees zouden terugvinden vonden we op zijn minst gezegd "verwonderlijk".
Vragen naar het waarom en bepaald hier, zijn dan ook vanzelfsprekend.
Als student grafische wetenschappen in Brussel had hij zulk instrument tweedehands daar op de kop kunnen "tikken".
Dit verheugde hem zo dat hij er de buitenlucht mee opzocht en hij zich bij deze manier van schrijven meer concentreerde op het vermijden van taalfouten: woorden van de bediener, een zéér jeugdig iemand,  die ons erg verbaasden.
Dit gebeurt daar met een temperatuur van 7°!!!.
Ik die dacht dat je in de bos op zoek ging naar : gezonde lucht, dikke denappels , eekhoorntjes of andere mooi gevormde bospaddestoelen.
We blijven ons verbazen en we zijn nog steeds meer en meer verbaast hoe sommige die bizarre tijden aanpakken ....op een gezonde manier!!









Geen opmerkingen: