donderdag, september 21, 2006

Warm, warmer...gezellig

Hout voor de kachel, het is in deze tijden van dure olie geen nostalgische luxe.
Maar wat moet men doen om het brandklaar in je houtstalling te krijgen?Je kan natuurlijk een houthandelaar opbellen en mooi gezaagd en gekloven hout thuis laten leveren maar...in dit geval betaal je zoveel als voor de gelijkwaardige warmte voor olie.Wanneer je echter zoals, een gelukzalige ik, beschik over familieleden die in de bouw werken, dan kan je hier soms van meeprofiteren en dan werkt dat zo...het bouwperceel moet gerooid, een gespecialiseerde legt de in de weg staande bomen neer en vernietigd de wortels door ze te vermalen met een aangepast machine.
Het verder transport, verzagen, klieven en opstapelen van de gevelde bomen kan alleen wanneer je beschikt over krachtige, onvermoeibare familieleden zoals, Ludo, Willem en Alexander.
De hulp van een degelijke kettingzaag en zelfs een kliefmachine is hier geen overdreven luxe. Van al deze inspanningen kunnen wij meeprofiteren omdat men wat "compasie" heeft met de leeftijd of misschien die "ouwe" ook nog wat wil laten afzien met zijn helpend handje.
Wij zijn er in ieder geval erg dankbaar voor en zullen zorgen voor gezellige winteravonden rond een ronkende "stoof"waar het verzamelde hout ons voor de laatste keer opwarmt.
Angèle en Lieske lachen al als ze hier aan denken.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen: