vrijdag, juli 06, 2007

Na sneeuw komt hopelijk...zonneschijn.

Deze middag om 12uur had ik in Häselgehr onderstaand zicht op de Elmerkreuzspitze.
Een klein streepje zon gaf de sneeuw een accent van hoe mooi dit ook in de zomer kan zijn.
Wat vooraf ging aan dit natuurfenomeen was minder fraai en heeft hier op het bureel van Jeka voor heel wat annulatie- en organisatiedrukte geleid.

Het is zelfs zo erg dat de Don Bosco school van Hechtel, nogthans van geen kleintje vervaard, deze middag zijn driedaagse tocht na twee uur heeft moeten afgelasten wegens geen doorkomen aan.
In Hinterhornbach waar deze groep met honderd langs de Hochvogel probeerde de Prinz Luitpoldhutte te bereiken om verder morgen de Landsbergerhutte aan te doen werden daar overmeesterd door de natuur? Wind -erg uitzonderlijk in de bergen- en 35 cm verse sneeuw deden hen de das om en er werd wijselijk voor de terugkeer gekozen.
Om maar te zeggen dat...


Is het dan allemaal kommer en kwel? Helemaal niet! De bloemenbalkons doen het uitstekend. Ik geef hier enkele foto's van onze buurvrouw Viola die het vroegere Nelehuis van Jeka bewoont en het gamma van haar veelkleurige bloemen mag gezien worden...vind ik.


De Lechtalerbergbaan werd vandaag ook stilgelegd wegens de storm en het "Klettern" verplaatst wegens te glad maar...het nieuwe overdekte zwembad van Steeg zit en zat de laatste dagen overvol.
De bloemlevering vanuit de stock zwingt de pan uit en diezelfde pan zorgt voor gezellige pannekoeken en andere wafelnamiddagen.

Ik zou zo zeggen op naar de gezelligheid en...de natuurfenomenen van het Lechtal.

Geen opmerkingen: