zondag, juli 22, 2007

Bloemenpracht en Tiroolse creativiteit.

Dat de natuur hier prachtig is moeten we niet meer herhalen, dat de lokale bevolking dat nog eens extra in de "bloemen" zet wisten we al lang, toch kijken we elk jaar verwonderd bewonderend naar de handmatig gecreeerde bloemenpracht aan de huizen en op pleinen.
Zo heeft Bach op zijn dorpsplein een heuse audentieke kar met hooistokken omgetoverd tot een bloemstuk dat in elke corso kan meestappen.
In Bschlabs treffen we deze bloemenbak aan tegen een huis dat reeds verschillende eeuwen weer en sneeuw heeft doorstaan.
Om dit elk jaar nog te decoreren met bloemen moet men over een eindeloos uithoudingsvermogen van een Tiroler beschikken.

Deze bloemenkar treffen we in Häselgehr zomaar langs de straat aan. Nooit zag ik zoveel grote betunia's het straatbeeld bepalen. ...en of we ervan genieten.






Het balkon van datzelfde huis in Häselgehr lijkt op een pallet van kleuren die over de ganse breedte van het huis is uitgesmeerd. Een streling voor ieders oog.
Dit creëren en onderhouden ... ik denk dat de Tirolers speciale meststoffen hebben ofwel een grenzeloze liefde voor de natuur, ofwel willen ze met hun bloemen nog meer mensen overtuigen om naar het Lechtal te komen.






Geen opmerkingen: