donderdag, november 01, 2007

Nostalgie...!

Alerheiligen en Allerzielen.
Het doet je terugdenken aan vroeger.
Wanneer je dan in Beringen , je geboorteplaats, rondkijkt komen de herinneringen en de nostalgische gevoelens spontaan naar boven.
Wanneer je dan ook, terwijl je rondkijkt voor een tas "cappuccino" in een gezellig Berings café, kennissen van vroeger tegenkomt wordt je automatisch teruggeslingerd in de tijd.
We woonden van 1942 tot 1947 in de Schutterstraat, gehucht Geiteling, in Beringen.
Een toenmalig ouder buurmeisje, Paula van Tinneke, ontfermde zich toe zoals gebruikelijk over de kleineren van de buurt. Uit die tijd stamt dan ook deze foto met Paula rechts boven met reuzenstrik in haar haar.
Ik zou haar na zoveel jaren niet meer herkend hebben, maar zij herinnerde zich nog een blonde jongen met veel krullen , rechts onder.
Na goed toekijken kwamen de toenmalige trekken weer voor de geest en nog gemakkelijker de toenmalige buurt en de mensen die ze bewoonden.
Paula is in Beringen beter bekend als de vrouw van Pol Schaeken.
Als dochter in de café bij Tinneke was ze jaren lang getrouwd met een de beste Belgische beroepsrenners en koning van de kermiskoersen.
In zijn tijd was hij ploegmaat en vriend Rik Van Looy.
Toen werd als decor voor de foto het enige monument van de straat genomen om de groep op te stellen, namelijk het onderstel van de hoogspanningspyloon die in het midden van de Schutterstraat stond opgesteld.
Paula je ziet er goed uit en we hopen je nog eens in Beringen of elders te ontmoeten.

Geen opmerkingen: