vrijdag, januari 11, 2008

Enkele dagen in het Lechtal!!

Op sneeuwklassen vertrekken is voor de meeste kinderen een zéér spannend moment. Een moment waar ze al jarenlang naar uitkijken maar wat op het ogenblik van vertrek toch wat onverwachte emoties losweekt.
In Tessenderlo aan de H. Hartschool hebben we het weer mogen ervaren en het was die bewuste maandagmorgen om 8H30 daar dan ook alle hens aan dek. De laatste raadgevingen van de ouders lopen door de eerste van de begeleidende onderwijzer(es)s(en).
Hier wordt er wel voor een unieke, aangepaste sfeer gezorgd door...Jeka die voor de eerste keer een Oostenrijkse bus stuurt om de groep op te halen en de directie van de school die "al
" de leerlingen van de lagere school opstelt om afscheid te nemen van "die" van het zesde.





Dat is al iets heel anders dan alleen maar wuivende en...tranende ouders die hun spruit uit handen geven en waar de meeste toch wel wat moeite mee hebben.

In het Lechtal wacht hen dan ook een heel andere wereld van bergen en sneeuw.
Dat er dit jaar al veel sneeuw geweest is wordt in Holzgau in de verf gezet door een opvallende, nooit geziene, reusachtige sneeuwman die voor verwelkoming zorgt op het Marktplein voor het Gemeentehuis
.





Of het dan alleen maar "fun" is betwijfel ik.
De eerste morgen vind ik een ook nooit zo erg aangevroren auto om mee weg te rijden. Krabwerk bij -7 °C en het eerste kwartier rijden bij deze temperatuur doet je er wel aandenken dat sneeuw en ijs ook in Oostenrijk koud en glad is.
Dat er voor de sneeuwklassen een prachtige tijd aanbreekt staat buiten kijf en dat sommige diensten in het Lechtal daar graag aan meewerken hebben we met plezier vastgesteld.
Zo is er een nieuw aanbod gekomen van de "Lechtaler Bergbahn" in Bach om al de sneeuwklassertjes éénmaal een berg- en dalrit aan te bieden met hun zetellift naar het bovenste station van de Jöchelspitze.
Dat nu veel leraars en of leraressen met een ei zitten omdat ze geen excuus meer hebben om mee te gaan met een zetellift, omdat ze schrik hebben en zich tot nu toe konden verschuilen achter de hoge prijs is een nieuwe aangename vaststelling.
Ik zou zo zeggen:" Véél moed leraars en leraressen, proficiat met je initiatief om op sneeuwklassen te komen".
Dat minister Van den Broecke eens komt kijken naar de ervaringen die al die blije kinderen hier in de prachtige natuur opdoen.
Hij zou onmiddellijk nieuwe eindtermen uitschrijven en dit met grove middelen ondersteunen om ze te behalen.

Geen opmerkingen: