maandag, juni 23, 2008

"Bal des Débutants" of "Galabal"?

Je bent 18 en je wordt door "een meisje" uitgenodigd om haar te vergezellen naar het "Galabal”, je zou goed "zot" zijn, van niet op dat aanbod in te gaan.
Alexander in gala-uniform, met zijn roos nog even weggestoken, komt zich dan ook maar al te graag tonen en zelfs laten keuren vooraleer hij zich naar zijn afspraak begeeft.
Met zijn allen , ook de grootouders, zagen we dat het goed was.
Aan de andere kant van zijn gezelschap is er ook niets aan het toeval overgelaten en terecht fier wordt er geposeerd voor elke vragende camera.
Giechelende zus en vriendinnen konden hun ogen nauwelijks geloven. Zo kenden ze Alexander niet en zo konden ze zich hem ook helemaal niet voorstellen, maar ook zij moesten toegeven hij doet het voorbeeldig en zag er ook zo uit.


In afwachting van het "Galabal" of zoals ze in Wenen zeggen het "Debutantenbal" stonden de kandidaten zich met veel verwondering aan te staren.
Dat alles bijna perfect was moesten zelfs de leraars toegeven .
Dat er hier en daar bij de jongens nog een paar baskets onder het uniform uitkwamen moeten we er maar bijnemen.
De meisjes maakten dat in perfecte stijl goed.
De grote passage op de rode loper is al andere koek. Zo zonder oefening, voor de eerste maal een meisje begeleiden is niet vanzelfsprekend. Ook aan de houding van het meisje en haar paraderen getuigen niet van "catwalk" ervaring en hun aandacht gaat dan ook niet uit naar de camera maar hun eigen voetenspel en rollenpatroon heeft hun volle aandacht.


De toeschouwers, zij genieten met volle teugen van deze opvoering. Op de eerste rij zitten dan ook de meisjes van 17 die volgend jaar aan de beurt zijn.
De jongens van 17 die zaten voor TV en zagen Holland verliezen.
Zij gaan volgend jaar spijt hebben dat ze toch niet wat meer ervaring hebben komen opdoen.
Wij hebben hier in ieder geval van genoten en wenste ons als 18 jarigen op "ons" galabal.



Geen opmerkingen: