zaterdag, september 06, 2008

Nieuwe ramen en deuren...het kan ...maar!!

Op het eerste zicht zag het er nog goed uit.
Maar 45 jaar weer en wind en ook de dure brandstofprijzen hielpen ons om de grote stap te zetten.
Nieuwe ramen en deuren met "Hoog rendements glas" met "Thermische onderbrekingen" met "Rolluiken" ...het klonk als de "Hemel op aarde". We wisten wel dat er iets serieus op ons afkwam en hadden de verfwerken al op voorhand gedaan, er zou buiten niet veel kapot gemaakt worden...


Roestende profielen en rottende panelen vertelden ons dat het zo niet verder kon.

Een ganse camion met ramen en glas stopte maandagmorgen op onze oprit en een korte verkenning was voor de mannen van "Kubomat" voldoende om met uitbreken van de oude ramen te beginnen.
Al de voorbereidende afdekwerken ten spijt werd er nog karton en ander afdekmateriaal aangesleurd.
Stalen ramen uitbreken is niet van de poes en kan niet zonder zwaar slijpmateriaal en andere pneumatische hamers.
Stof in alle richtingen, een beetje stofzuiger kon niet baten en met vereende burenhulp, o.a. Stan zijn "profi" stofzuiger werd erbij gehaald, werd er zoveel mogelijk geruimd en afgevoerd.


Plaatsen ging al iets gemakkelijker en dan begon ook de wederopbouw.

Maar alles terug bijwerken en elk stukje pleisterwerk dat eerst uitgebroken is vervangen door nieuw juist aangebrachte raamafwerking is niet zo eenvoudig en zeker niet stofvrij.

Het resultaat van drie dagen hard zwoegen en stof eten mag gezien.


Vergelijk even de eerste en deze laatste foto dan heb je nog altijd geen idee wat er tussen gebeurde, maar wel dat het visueel de moeite loont om dit mee te maken.
Nu nog afwachten of onze stookolie factuur naar beneden gaat, dan kunnen we misschien nog iets recupereren van de gedane kosten. en dan spreken we niet meer van pijn en "stof".






Geen opmerkingen: