donderdag, september 22, 2011

Het is weer voorbij die "MOOIE" zomer!!

Wanneer je in september in Diest gaat kijken naar de toeristische trekpleisters van de "normale" zomer zie je ook hier dat we het beste van de zomer gehad hebben - als er dat dit jaar al geweest is-.De "Halve Maan", op zomerse hoogdagen goed voor 15000 bezoekers ligt er desolaat bij en je hebt al de tijd om de mooie infrastructuur te bewonderen.

Het heeft ook zijn voordelen, men kan rustig de beste bank voor jezelf uitkiezen en voor het poseren komt er geen mens voor de camera gelopen.
 De feestelijke bloemenstaanders zijn ook aan hun laatste charmeoffensief begonnen en trachten hun mooiste tooi ten toon te spreiden.
Op het water moeten de opgestelde waterdiertjes zichzelf vermaken en ze doen nog of ze er echt plezier in vinden. 
 Andere krijgen geen concurrentie om de mini springplank te gebruiken en kijken precies verwondert dat er toch nog ene wil foto's van hen maken.
Op het "Begijnhof" is er - zoals het hoort- een uitgesproken stilte waar te nemen. Je kan je het bijna niet voorstellen dat hier duizenden deze zomer zijn voorbijgekomen. 
De wachtende "Begijnen" voelen zich een beetje meer op hun gemak nu er toch weer een toerist opdaagt om hen te bewonderen. Ze verliezen hierdoor wel niet van hun gestrengheid. 
De centrale waterpomp is nu nog een beetje meer werkloos en je zou haast haar nut beginnen in twijfel te trekken.

Zou het toch waar geweest zijn dat ze samen naar het toilet moesten om geen bekoringen te krijgen?
Ze hadden in ieder geval een serieuze paternoster om hun hemel aan te roepen. 
Of gebruikte ze deze ook voor andere dingen....We vragen het na en zoeken het op....

Geen opmerkingen: