maandag, september 26, 2011

De "DAG" van Jeka!!

 Jaarlijks, na het zomerseizoen,  komen de medewerkers van Jeka samen.
 Bij belangrijke data zijn er meerdaagse feesten bij andere zijn het dagfestijnen.
 Dit jaar stond hiervoor "Postel" op het programma.
Dat bij dit samentreffen niets aan het organisatorisch toeval kan worden overgelaten spreekt voor zichzelf en ...zeker voor Jeka.
Bussen, restaurant, een feestmaaltijd voor ieder, activiteiten naar keuze, afsluitende koffie met taart ....het hoort er allemaal bij en het was er!!
Je weet niet wat je ziet als je aankomt. Meer dan driehonderd (300) mensen die je bijna allemaal kent of zou moeten, tergelijkertijd groeten....niet te doen!!
 Het wordt al beter als ieder een plaatsje aan tafel zoekt en vindt.
Een welkoms- en dankwoord door Theo, gekruid met de nieuwste Jeka nieuwtjes vragen de volle aandacht. Ook het gezoezemoes wordt dragelijker,.. en de soep zorgt voor algehele tempering. 
Samen nabespreken van de zomerse en zelfs nog winterse Jeka avonturen is nu de boodschap.
Vrienden terug zien, kleine en grotere problemen uitwisselen het is een groot onderdeel van deze samenkomst. 
Verwachte gezichten maar ook onverwachte ze zijn er. Over deze laatste zijn we nog het meest verheugd. Oude en nieuwe medewerkers met hun respectievelijke plannen en perspectieven je vindt het allemaal op dit treffen. Dat er zelfs Jeka relaties kunnen ontstaan bij Jeka wisten we al en deze traditie wordt blijkbaar verder gezet, vraag het maar aan Patricia en Kristof.
Dan de kleine maar pakkende nieuwtjes, het droomhuwelijk van onze sneeuwklasdokter.
De aankondiging van de Jeka verpleegster Tinneke dat er gezinsuitbreiding op komst is. 
Niets dan lachende gezichten.
Vanaf drie uur gaat ieder naar zijn uitgezochte activiteit en hier was het abdijbezoek de grote slokop van deelnemers.
De grensoverschrijdende treintrip werd door ons op het programma gezet en dat het hier gezellig aan toe ging bewijzen de foto's.
We onthouden je nog de zangstonde ingeleid door Bienke en je mag zeker zijn het was "plezant".
Dat we ondertussen enkele malen naar een gids moesten luisteren namen we er graag bij en wat ze vertelde was inderdaad zinnig en leerrijk.
Precies op schoolreis en reizen om te leren. Zo weten we nu alles over smokkelroutes, grensoverschrijdende onenigheden en toenaderingen tussen de beide landen. De rol van kleine en grote cirkels die hier door een lokale burgemeester zouden zijn getekend na zijn bezoek aan Parijs. Eenvoud en bescheidenheid sierde deze man.... maar het bepaalde de structuur van het landschap
Dat hier een monument staat met twee gezichten om zowel Belgen als Hollanders om toenadering te vragen daar had alleen maar de gids haar werk mee en wij wisten allang dat we toch liever geen Hollanders waren..alhoewel!
Een leuke dag met dank aan Jeka!!

Geen opmerkingen: