dinsdag, augustus 29, 2006

De bloemenbalkons van het Lechtal.




Naar het Lechtal gaat men om verschillende redenen op vakantie.
De bergen, de rust, de ongerepte ruwe natuur, de activiteiten zoals rafting, canyoning of mountainbiken, de gezelligheid, zoveel redenen om er te verblijven.
Na zoveel jaren zijn we er gaan opletten en is het ons erg opgevallen dat de huisdecoratie op natuurlijke wijze met eenvoudige maar prachtig gekleurde bloemen een aantrekkingskracht uitoefenen die we tot nu toe vanzelfsprekend vonden maar onvoldoende gewaardeerd hebben.
We hebben er dan ook dit jaar werk van gemaakt om deze mooie balkons en huisbloemen eens te fotograferen en aan je oordeel over te laten.
Het woord en het beeld is aan jullie om onze verwondering te delen.
Bij "Schlecker" in Elbigenalp zijn de kleuren aangepast aan de veel lelijker reclamepanelen. De bloemen nemen de functie van reclame voor het huis met plezier over.
We dachten vroeger dat balkons alleen maar werden opgesmukt door welvoorziene "Beierse" dames maar we weten nu dat dit maar een voorloper was van de mooi versierde huisbalkons die je hier overal aantreft.

Een verzorgde combinatie van kleuren en vormen een streling voor het oog en zeker iets waar veel corsoorganisaties iets kunnen van leren.
Donker groene vensterluiken en rode geraniums. Het heeft ons altijd gefacineerd voor de combinatie. We stoppen dan ook graag in Häselgehr voor deze beelden.Een wellust voor het oog en een pluim voor de verzorgers.
Hier wonen fijne mensen...zeker weten.
Wil je meer beelden zien van deze wondere wereld van Lechtal natuurliefde kijk dan op deze foto's van Harrie's site hiernaast.

Geen opmerkingen: