donderdag, augustus 31, 2006

Van "overstroming" tot "beachvolley". Het kan alleen in Stanzach!





Reeds vroeg in juni kreeg ik een mailtje van de burgemeester van Stanzach, Hanspeter Ausserhofer, dat er een nieuw voetbalplein met daarbijhorend beachvolleybalplein zou aangelegd en operationeel zijn in Stanzach deze zomer.
Op 19 augustus 2006 werd dit terrein officieel geopend met een heus tornooi opgezet door de plaatselijke sportvereniging.
Acht ploegen schreven in waaronder een heuse Jeka ploeg bestaande uit onze Ierse medewerkers.
Een jaar geleden stond het terrein, na de zware overstromingen, nog helemaal onder water en wanneer dit weg was bleef er een dikke modderlaag over.

Dit tot wanhoop van ieder die zich op sportief vlak wilde uitleven in Stanzach.
Met man en macht heeft men dan ook zijn uiterste best moeten doen om van dit modderbad een heus beachvolleybal plein te maken.
Ironie, er is wel geen beach in Stanzach, maar er was veel water en nu een met echt zand gevuld beachvolleybalplein wat een ramp al dan niet voor positieve uitwerking heeft.
Ons team onder de kundige leiding van Eileen Nietch doet het verassend goed en hebben in ieder geval de luidkeelste en geestdriftigste supporters.
Ze behalen de zevende plaats op acht ploegen om maar te zeggen dat ze niet de slechtste waren, zij helemaal uit Ierland kwamen, om hier toevallig te spelen en eigenlijk kwamen om voor Jeka te werken.
De vreugde om de uitslag en het spel namen ze wel mee naar Ierland maar....de beker pronkt op het bureel van Jeka in Stanzach.
Ik sta er maar bij op de foto om mee te profiteren van de honneurs en de fles "champagne" en misschien van de persbelangstelling.

Meer foto' op Harrie's site

Geen opmerkingen: