woensdag, augustus 01, 2007

De wereldvrede door...een Tiroleravond!!

Dat een Jeka Tiroleravond in Stanzach wekelijks voor de groepen een echte "Happening" is wisten we al lang.
Elke woensdagavond om 20H30 gaan er ofwel in Stanzach en of dinsdagavond in Holzgau zulke avonden voor onze groepen door.
Dat dit succes zich wekelijks herhaald en blijft duren, blijft voor ons ouder wordende, een raadsel.
Elke week zit de zaal vol en is er plezier van het begin tot het "te" vroege einde.
De formule van typische Oostenrijkse traditionele dansen, afgewisseld met even traditionele aanstekelijke muziek, wordt zo gebracht dat er steeds een uitnodiging insteekt om zelf deel te nemen.
Deze internationale dans waar er zowel door de meisjes van de "Trachtengruppe" als de jongens weloverwogen leden uit de zaal worden gekozen om deel te nemen aan moeilijk uit te voeren danspassen heeft zonder twijfel het meeste succes.
Dat verschillende groepen tegen elkaar op beginnen hun lijfliederen te "bulderen", brengt vooral veel geluid en goede sfeer.
Dat er deze keer verschillende nationaliteiten met, daarbij horende talen, tegen elkaar op concurreerden om ter felst, bracht uiteindelijk een verbroedering teweeg, die ontroerend aandeed..

Dat zelfs de Tirolers zich lieten meeslepen in een algehele polonaise door de zaal, met een orgelpunt voor allen, op de scène, was nieuw.
Dat ze zelfs aan ons vroeger om eventuele beelden van deze ook voor Tirolers toch wel spectaculaire momenten was nog niet voorgekomen.
We hopen dat deze Tiroolse gastvrijheid, want zo kan je een wekelijks herhalend optreden toch noemen, zich nog lang mag herhalen.
Ik denk dat het de wereldvrede tussen de verschillende landen bevordert.












Geen opmerkingen: