maandag, april 07, 2008

Dan gaan we naar NEUSCHWANSTEIN en FÜSSEN!!

Wanneer de weg naar de skigebieden gesloten is wegens lawinegevaar, maken we van de nood een deugd en gaan we - waarom niet - naar de Beierse kastelen en Füssen.
Het feeërieke van kasteel "Neuschwanstein" komt in dit sneeuwdecor nog beter tot zijn recht.
Wanneer we weten dat dit kasteel op verschillende plaatsen ter wereld werd gekopieerd om zijn uitzonderlijk uitzicht en fantasie rijke bouwstijl, dan kan men zich ook goed voorstellen dat deze tot de meest bezienswaardige bouwwerken van Europa behoren en dan ook door véél niet Europeanen, op hun tocht door Europa, bezocht worden.
De sfeer in de buurt van deze kastelen riekt naar barok en men doet er alles aan om dat ook zo te houden.

Het oudste van de twee kastelen "Hohenschwangau" is met zijn fris sneeuwkleed ook heel anders dan anders en dit levert dan ook speciale beelden.

De "top of " blijft het sprookjesachtige "Neuschwanstein", hier in zijn volle winterse glorie en te bereiken na een stevige klim van veertig minuten. De creativiteit en de fantasie van de toenmalige Ludwig de Tweede van Beieren was buitengewoon, ook geldverslindend, hierdoor voor de bevolking aanstootgevend en uiteindelijk onverdraagbaar.

De Barokke "Mongkirche" in Füssen is, tot op heden nog steeds gebruikte kerk, een pracht om te bezichtigen en ieder komt hier onder de indruk van de prachtige plafond en koepeldecoraties en schilderwerk.

De naburige burcht in Füssen heeft met zijn bijzondere binnenkoer, voorzien van buitengewoon trompe-d’ouille schilderwerk zeker een supplementaire aspect in deze ongewilde maar fijn gesmaakte cultuurdag.
Om maar te zeggen zoals Cruyf:" Aan alle nadelen zit een voordeel".





Geen opmerkingen: